İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2394

1 yıl boyunca tedaviler ücretsiz olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1 yıl boyunca tedaviler ücretsiz olacak
Hastaneye gidip tedavi olamayan milyonlarca vatandaşın sorununa çözüm getirilecek yeni bir karar alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemede 81 ildeki tüm hastanelerde tedaviler ücretsiz olacak.

Genel sağlık sigortası, bireylerin sağlıklarını korumayı ve sağlık riskleriyle karşılaştıklarında oluşan harcamaların finansmanını sağlamayı amaçlayan bir sigorta türüdür.

Bu kapsamda, kişilerin ekonomik durumuna veya tercihlerine bakılmaksızın, ortaya çıkabilecek sağlık risklerine karşı toplumun tüm bireylerinin eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanmıştır.

TÜM TEDAVİLER ÜCRETSİZ OLACAK

Genel Sağlık Sigortası prim borcu nedeniyle hastaneye gidip tedavi olamayan milyonlarca vatandaşın sorununa çözüm getirilecek bir karar alındı. GSS borcu bulunan kişilerin ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi için bir düzenleme yapıldı.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bu düzenlemeye göre, GSS kapsamındaki vatandaşlar, prim borçları olsa bile Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

81 İLDE TÜM HASTANELERDE GEÇERLİ

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan düzenleme, GSS prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşlarının ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesini sağlıyor.

Bu sayede, GSS prim borcu olan kişiler, bir yıl boyunca 81 ildeki Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık tesisleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde borçları sorgulanmadan tedavi altına alınacak.

YILSONUNA KADAR UZATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Koca “Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlarımızın, Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları ile Üniversite Hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştır” şeklinde ifadeler kullandı.

GSS BORÇLARINA AF GELİYOR

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa teklifi, GSS prim borcu bulunanlara af sağlamayı öngören bir madde içermekte.

1 yıl boyunca tedaviler ücretsiz olacak ‘Tüm hastanelerde geçerli 9
Tasarı yasalaşırsa, ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi tüm alacaklardan vazgeçilecek, bu da borçlu olan vatandaşlara önemli bir maddi rahatlama sağlayacak.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Acun Ilıcalı Trabzonspor'un yıldızını istiyor!Önceki Haber

Acun Ilıcalı Trabzonspor'un yıldızını is...

Galatasaray maçının ardından Trabzonspor'a veda etti.Sonraki Haber

Galatasaray maçının ardından Trabzonspor...

Haber Yorumları

  • Abdullah aslan21-01-2024 13:17

    Sosyal devlet demek halka hizmet bu olsa gerek, teşekkürler.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar