İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2448

Ahilik Haftası Trabzon’da Kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahilik Haftası Trabzon’da Kutlanıyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Trabzon Şubesi tarafından organize edilen Ahilik Kültür Haftası açılış töreni 15 Temmuz Demokrasi ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirildi.

Törene Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra İl protokolü, esnaf ve sanatkârlar ve vatandaşlar katıldı.

Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlıkta  önemli bir eğitim olduğunu vurgulayan Vali Yücel Yavuz, “Ahilik Haftası boyunca ahilikle ilgili esnaf ve sanatkârlığın ruhunda yatan  kültürün ne anlama geldiğini anlayacağız. Ahilik kültürü tarih boyunca Türk milletine mahsus dünyaya örnek olmuş bir kültürdür. Bu kültürün temelinde  adalet, dürüstlük, ahlak, çalışkanlık yatar. Ayrıca  alın teri kurumadan  hakkını vermek ama aldığını da  hak etme bilinci ve şuuru yatar. Bunu biz Türk milletinin asil esnafı ve sanatkârında görüyoruz. Biz Trabzon esnafı olarak her zaman örnek gösterilen bir esnafız. Bunu her zaman tarihimizde de gösterdik ve hala gösteriyoruz.  Her yerde bu methiyelerle anılan bir duruşumuz var. Bunu her zaman devam ettirip ahilik kültürünü gençlerimize de aşılayacağız.” dedi.

Ülkemizin ekonomisine yönelik dışarıdan yapılmaya çalışılan spekülasyonlara karşı esnafın ve halkın uyanık olması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Türkiye’miz, güzel ülkemiz, milletimiz çok zorluklardan geçti. Ne yazık ki ülkemize yönelik planlar, programlar bir türlü bitmek bitmiyor. Tanklarla, tüfeklerle geldiler, başaramadılar. Terörle, geldiler başaramadılar. Şimdi ise e  bu defa ekonomik olarak bu milleti bir denemek istiyorlar. Spekülatif olarak ekonomide bir sarsıntı yaratmaya çalışıyorlar. Bunun gerçek bir yönü var mıdır? Bunu  bilenler tamamen bir algı yönetimi olarak yapıldığını söylüyorlar. Bunu milletimiz biliyor. Bunu hep birlikte aşacağız. Esnafımızın, sanatkârımızın çok zorunlu olanlar haricinde spekülasyonlara boyun eğerek fiyatı artırması demektir. Biz millet olarak esnafı ve sanatkârı ile hep beraber bu oyunu bozacağız. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Cumhurbaşkanlığı kabinemiz, devletimiz bütün  kamu kurum ve kuruluşları ve  millet olarak önümüz açık, geleceğimiz aydınlıktır.   Birlik ve beraberliğimizi daim ettikten sonra çalışıp çabalayıp kul hakkına ve insanlığa riayet ettikten sonra geleceğimiz parlaktır.  2023 hedeflerine göre dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. 2053, 2071 hedefimizdir. Genç ve dinamik bir nüfusumuz, milli ve yerli kaynaklarımız ile özgüvenimiz tamdır. Geleceğe güvenle bakıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon’da yılın ahisi seçilen Hakkı Aydın ile yılın kalfa ve çırağına ödülleri verildi.

Etkinlikler kapsamında Ahi Teşkilatı canlandırmasının ardından vatandaşlara pilav ikram edildi. 

Anahtar Kelimeler:
İlk Yıkımlar Çaykara'dan başladı, sonra durduruldu!Önceki Haber

İlk Yıkımlar Çaykara'dan başladı, sonra...

Sahte Anzer balına dikkatSonraki Haber

Sahte Anzer balına dikkat

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar