İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2500

Kivi Üreticilerine Destek Primi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kivi Üreticilerine Destek Primi
Rize Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı, kaliteli kivi üretimini teşvik etmek amacıyla üyelerine destek primi ödüyor.

Türkiye genelinde ilk defa yapılan bu ödeme, üreticiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu uygulamanın yaygınlaşması ve sürekli olması halinde bölgede birinci sınıf kivi üretiminin yaygınlık kazanacağı ve bilinçli üretim yapanların emeklerinin karşılığını almış olacakları dile getirildi. Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy konu hakkında yaptığı açıklamada, oda yönetimi olarak üyelerimizin ürettiği her türlü üründe kaliteli ürün, bilinçli üretim, kâr odaklı satış ve tüm üretim girdilerinin uygun fiyatlarla temin edilmesi gibi konularda büyük bir özveri ve yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi.

Kivi Üretimi Sıkıntılı Süreçte

Bölgemizde kivi üretiminin sıkıntılı bir sürece girdiğini ve üreticilerimizin mağdur olduğunu vurgu yapan Özsoy,  daha önce 3 bin ton civarında kivi üretimi olurken farklı nedenlerle fidanların üreticiler tarafından söküldüğüne belirtti.Şu anda kivi üretimimiz bin ton civarına düştüğünü kaydeden Özsoy, "Durumdan görev çıkarmak, bu soruna bir çözüm üretmek ve üreticilerimize destek vermek için neler yapabileceğimizi istişare ettik. En büyük sorunun pazarlama aşamasında yaşanan sıkıntılar olduğunu gördük. Kurumsal firmaların çalışma prensipleri gereği daha sorunsuz olduğu gerçeğinden hareketle arayışlara girdik. Yurt genelinde meyve alanında ticaret yapan kurumsal firmalarla temasa geçtik. 

Dostlarımızın önerisi ve yaptığımız araştırmalar sonucu Türkiye’nin en modern soğuk hava depolarından birine sahip, yurtiçi ve yurtdışı satışlar yapan, 12 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları olan Saraylım Tarım firmasıyla görüştük.  Firma meyve alım prensipleri ve bölgemize uygulanabilirliği konularını tartıştık. Sonuçta hem üreticilerimizi koruyan hem de firma alım şartlarına uygun olan bir sözleşme üzerinde anlaştık.Bu durumu da pek çok üyemizle paylaştık" dedi.Özsoy, Tarım Kredi Kooperatifi tarafından belirlenen kivi alım fiyatları üzerinden vereceğimiz aracılık hizmetleri ve katkılardan dolayı kilogram başına 250 kuruş ilave fiyat istediklerini ifade etti. Kaynak: Günebakış Gazete  İlyas GÜR

Anahtar Kelimeler:
Rize’nin 68 yıllık hayali gerçek oluyorÖnceki Haber

Rize’nin 68 yıllık hayali gerçek oluyor

Atatürk Köşkü Ormanı Koruma ve Rehabilitasyon Projesi kamuoyuna açıklandıSonraki Haber

Atatürk Köşkü Ormanı Koruma ve Rehabilit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar