İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2444

Trabzon bu projeyle okuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzon bu projeyle okuyor
Trabzon Okuyor projesinin ilk etkinliği gerçekleşti

Karadeniz Teknik Üniversitesi , Trabzon Büyükşehir Belediyesi  ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilen ‘Trabzon Okuyor’ projesinin ilk etkinliği Atatürk Köşkü’nde yapıldı.  Bu kurumlar adına projenin yürütücülüğünü Karadeniz Teknik Üniversitesi  Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ülkü Eliuz, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi  Ali Kemal Mutlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdür yardımcısı Cemil Uzun yapıyor.

Edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji ve sosyoloji  alanında verilen eseler konuşulacağı  etkinliğin ilki düzenlendi.  Ahmet Hamdi Tanpınar’ın  Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı eserinin konuşulduğu programa Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ülkü Eliuz, İngiliz Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Mustafa Zeki Çıraklı ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi Ali Kemal Mutlu moderatörlük yaptı.

Projenin öneminden bahseden Prof. Dr. Ülkü Eliuz “Bu proje, bireylerde ve özellikle öğrencilerde bilinçli kitap okuma becerisi oluşturma ve amaçlama stratejisiyle değerlendirildiğinde bireye ve öğrencilere sosyal öğrenme ortamı  içinde ve yaşadığı şehrin güzelliklerine vakıf olarak bilinçli kitap okuma alışkanlığını ve becerisini kazandıracaktır. Ayrıca bu proje ile alanında yetkin kişilerin katılımıyla dinleyicilerin özgün muhakeme gücüne erişmesi, okuduğu kitapların kalitesini ölçme diğer kitaplarla kıyaslama becerisini kazanmasını, belli bir fikriyatta, yaratıcılık be eleştiri becerisini oluşmasına katkı sağlayacaktır. Böylece uzman kişilerin fikirlerinin, tekniklerinin ve tecrübelerin paylaşımı ile temel sorunumuz olan ‘körü körüne inanma, sorgulamadan kabullenme ve yüceltme’ eğilimlerinin önüne geçmesine katkıda bulunulacaktır.

Projenin ikinci etkinliği Kasım ayında Kanuni Evi’nde Rasim Özdenören’in Hasatlar ve Işıklar adlı eseriyle gerçekleşecek.(Günebakış gazete)


Yeşil Yol Santa’ya ulaştıÖnceki Haber

Yeşil Yol Santa’ya ulaştı

Büyükşehir ile mahallelere hizmet yağdıSonraki Haber

Büyükşehir ile mahallelere hizmet yağdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar