İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2444

Trabzonspor Satılmalı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonspor Satılmalı!
Bordo-mavili kulübün eski yöneticilerinden ve şu an liman müdürü olarak görev yapan Muzaffer Ermiş Karadeniz’e olay açıklamalar yaptı

Muzaffer Ermiş... Eğitimci... Trabzonspor sevdalısı… Trabzon şehrinin kalbi olarak kabul gören limanın müdürü. Kendi deyimiyle 24 saat ona yetmiyor. ‘Keşke zaman daha uzun olsa da yapabileceğim birçok şeyi gerçekleştirebilsem’ diyor. Tevfik Kaynar’la birlikte odaya girip çok uzatmadan başladık soruları sormaya. Muzaffer Ermiş, her sorduğumuza, samimi ve dobra yanıtlar verdi.

İşte o röportajdan aklımızda kalanlar:

Karadeniz: Muzaffer Ermiş’i kısaca tanıyabilir miyiz?

Muzaffer Ermiş: “Trabzon Faroz’da doğdum. KTÜ’de okudum. 28 yıllık kamu görevlisiyim. Özelleştirme sürecinden sonra Sayın Nuri Albayrak ‘Beraber çalışabilir miyiz’ dediler. Odur budur burada çalışıyoruz.” Karadeniz: Trabzon’da derin Trabzonspor var deniyor, kimdir bunlar? Muzaffer Ermiş: “O dönem Nuri Albayrak’ın Trabzonspor’da görev alması bazılarının garibine gitti. Yönetiminde yer alan kişiler de sporda var olan kişilerdi fakat reklamları yoktu. Derin Trabzonsporlulardan bazıları buna ön yargılıydı. Derin Trabzonspor diyoruz. Bunlar da bizim arkadaşlarımızdır. 6’ncı sandığa kadar derin Trabzonsporlulardır. İyi niyetlilerdir ama küçük olsun bizim olsun düşüncesi vardır.”

Karadeniz: Başkanlar İstanbul’dan olduğunda asbaşkanlar Trabzon’da oluyordu. Bu dönem değişti. Neler getirir, neler götürür bu durum?

Muzaffer Ermiş: “İletişim ve teknoloji çağındayız. Güvenilir bir yapı olduktan sonra başkan İstanbul’dan olmuş, Londra’dan olmuş fark etmez. Bu arkadaşlarımızı tebrik etmek lazım. Ateşten gömlek değil, giydikleri kor olmuş gömleğin. Cesur davranıp yönetimde yer aldılar.”

Karadeniz: Sizin zamanınızda borç azdı. Sizden sonra artarak devam etti. Neler söylersiniz?

Muzaffer Ermiş: “Biz Trabzonspor’a gelir getirmek için projeler ürettik. Akyazı Stadı’nı yapmak istedik. O dönem Trabzon Havalimanı’nın genişleme durumu vardı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni de alacaklardı. Oradan 68 milyon TL gelecekti. Kulübün kasasında para olacaktı. Biz Akyazı’da farklı projeler üretecektik. Oteller, hastaneler ve rezidanslı localar olacaktı. 49 yıllığına da kiralayacaktık. Ama şimdi sadece bir stat var.” Trabzonspor’a bugüne kadar en önemli hizmeti Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz yaptı. Tesisler kazandırdı. O gittikten sonra bu kulübe bir çivi bile çakan olmadı. Gelenler de kulübü bol bol borca soktu ve bugünlere gelindi. Maalesef bu şehirde bir kesim Onursal Başkanı bile küstürdü. Bu değerlere sahip çıkamayı bizler neden beceremiyoruz anlaşılır gibi değil...

Karadeniz: Hacısalihoğlu kurtuluş formüllerinden birini de ‘Borçlanarak büyüyeceğiz’ diyerek açıklamıştı. Bu mümkün mü?

“Hayrettin Hacısalihoğlu geçmişte ‘Borçlanarak büyüyeceğiz’ demişti. Futbol ekonomisinde böyle bir şey yok. Sanayide büyürsünüz ama futbolda borçlanarak çökersiniz. Futbolcu alıyorsun bedava gönderiyorsun. Arkasından cezalar geliyor.”

Takımımızdan gitti orada gol kralı oldu

Karadeniz: Marcelinho çok yaşlı bir transferdi, o dönem gerekli miydi?

Muzaffer Ermiş: “Marcelinho o zaman yaşlı değildi. Nuri Albayrak yıldız sözü verdi ve aldı. Bu parayı da Nuri Albayrak kendisi verdi. Kulübün kasasından para çıkmadı. Takıma da katkı sağladı. Marcelinho randevu istedi. ‘Sayın başkanım, hocamız beni oynamam gereken yerde oynatmıyor. Ben faydalı olamıyorum. Kulübüm geri istiyor’ dedi. Tebrik ettik kendisini, beyefendiliğinden ve doğruluğundan dolayı. Başkan da okey verdi. Marcelinho’yu aldığımız fiyatın daha fazlasına Wolsfurg’a sattık. Marcelinho da ya o sene ya da sonraki sene gol kralı oldu.”

Trabzonspor ihaleye davet edilmedi

Karadeniz: Trabzonspor limana talip oldu. İhaleyi neden alamadı?

Muzaffer Ermiş: “Trabzon limanı 96’da özelleştirme ihalesine çıktığı zaman Ünal Karaman’ın futbolculuk değeri kadardı. İlk ilan yasaları çok fazla idi. Netice itibariyle Trabzonspor 3’üncü ihalede işin içine girmişti. Trabzonspor tek başına ihaleye girme teklifinde bulundu. Ama ihaleye davet edilmedi. 6’ncı ihalede 16 milyon 500 bin dolara bir firma aldı. Trabzonspor yönetim kuruluna gittim. ‘Derhal itiraz edin’ dedim. İtiraz edildi. İhale iptal edildi. 7’nci ihalede Trabzonspor bir firma ile katıldı. Trabzonspor 20 milyon dolardan sonra çekildi. Albayrak son dönemde yarışmacı oldu ve 22 milyon 400 bin dolara ihaleyi aldı. Albayrak almasaydı, bir sonraki firma alacaktı. Trabzonspor 4’üncü sıradaydı.”

Albayrak’a verilen tepkiyi çözemedim

Karadeniz: İbra edilmediniz, bu konu hakkında ne düşünürsünüz?

Muzaffer Ermiş: “O dönem Nuri Albayrak’a karşı neden bu kadar sert tepki verildi halen çözemedim. Alınmasınlar, iki isim vereceğim. 19 Mayıs Spor Salonu’nda 260 kişi vardı. Az bir farkla ibra edilmedik. Trabzonspor tarihine o dönem ibra edilmeme gibi bir lekeyi düşüren Hayrettin Hacısalihoğlu’dur. Bir de Mustafa Erdem denilen arkadaş protokol tribününde hiddetli bir şekilde ibra edilmeme yönünde gayret sarf edip milleti etkiledi. Divan başkanı ve denetleme kurulu uyarmalarına rağmen neden olduğunu anlamadığım şekilde ibra edilmedik. İki zatın yönlendirmesi ile ibra edilmedik. Trabzonspor burada Türkiye’ye deşifre oldu.”

Burada başkan olmak bakanlıktan önemli

Karadeniz: Trabzon’da ekonomik yönden kötü olan kişilerin Trabzonspor’a başkan olduğu ve durumunu düzelttikten sonra gittikleri iddia ediliyor. Ne dersiniz?

Muzaffer Ermiş: “Trabzonspor’a başkan olmak bakan olmaktan daha önemlidir. Ben böyle bir nemalanma olacağını sanmıyorum. Yolu ve şeklini düşünemiyorum. Biz ibra edilmediğimiz dönemde menajerlere 200 bin dolar ödedik. Komik bir rakamdır. Bizden sonraki dönemlerde ise 10 milyon dolar üzerine menajerlere devasa borçlar vardır. Ben günahlarını alamam. Ama Trabzonspor’un başkanlara verdiği avantajları kullanmış olabilirler.”

Karadeniz: Trabzonspor yabancı sermayeye girmeli mi?Yani Trabzonspor satılabilir mi?

Muzaffer Ermiş: “Trabzon’un ekonomisi Trabzonspor’u kurtaramaz. Neden olmasın? Ben satılmasına sıcak bakıyorum. Katkı sağlanır. Akılcı projelerle bu iş götürülür. Trabzonspor markasının yitik olmasındansa satılmasını faydalı görüyorum. Kulübün 1 milyar TL’nin üzerinde borcu var. Eski parayla 1 katrilyon. Hayalperest olmayalım. Bu para ödenmez.

Kaynak: Karadeniz Gazete

Anahtar Kelimeler:
347 terör eylemi engellendiÖnceki Haber

347 terör eylemi engellendi

Kahvede inek sütü içiyorlarSonraki Haber

Kahvede inek sütü içiyorlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar