İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2393

Afet Yeniden İmar Fonu’nun detayları belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afet Yeniden İmar Fonu’nun detayları belli oldu
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında açıkladığı 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulmasını öngören 11 maddelik yasal düzenlemenin çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, deprem sonrası şehirlerin hızla ayağa kalkabilmesini temin etmek için “Afet Yeniden İmar Fonu” kurulacağını açıkladı.

Ana hatları merak edilen Afet Yeniden İmar Fonu ile ilgili ilk bilgilere ulaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, “Afet Yeniden İmar Fonu Yönetim Kurulu” oluşturulacak. Bu kurul, Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında ilgili bakanlardan teşekkül edecek.

FONUN KAYNAKLARI

Afet Yeniden İmar Fonu, fondan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirleyecek.

Bağış, yardım ve hibeler bu fonda bir araya getirilecek ve afet bölgesinin imarı için kaynağın yönetilmesi ve aktarılması sağlanacak. Afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları bu fondan karşılanacak. Bütçede fona özel bir ödenek ayrılacak ve diğer fonlardan aktarım yapılabilecek.

Fonun yönetim kurulu ise ilgili bakanlardan oluşacak. Fonun kurulmasına ilişkin teklifin bu hafta içerisinde Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Instagram, gençlerin güvenliği için yeni yaş doğrulama yöntemleri sunuyorÖnceki Haber

Instagram, gençlerin güvenliği için yeni...

Arda Güler'de anlaşma tamam!.Sonraki Haber

Arda Güler'de anlaşma tamam!.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar