İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2326

AKDEV Başkanı Gül Karyaldız: “Türk bayrağının mimarı, Atatürk’tür”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKDEV Başkanı Gül Karyaldız: “Türk bayrağının mimarı, Atatürk’tür”
Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Şişli’deki evin kütüphanesinde gençlerle buluştu. Karyaldız, “Tek bayrak, tek millet ve tek devlet olgusunu yaratan tek lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde devletin tek bayrak ile temsil edilmediğine dikkat çeken AKDEV Genel başkanı Karyaldız daha sonra şöyle konuştu:

“TÜRK MİLLETİ BAYRAĞINA, ATATÜRK SAYESİNDE KAVUŞTU”

Atatürk’ün Türk milletini tek bayrak altında toplama kararlılığı, milletine olan sadakatinden kaynaklanıyordu. Milliyetçilik şuuru, onun mayasında vardı. Türk Milleti, ilelebet onurla taşıyacağı bayrağına Atatürk sayesinde kavuştu. Osmanlı’da kullanılan belli bir bayrak yoktu. Padişahlar egemenlik alametlerini tuğralar ile sembolize ederlerdi. Her padişah, şanını böyle yürütürdü. Elbette donanmalara beyaz ay ve yıldız bulunan al sancakların çekildiği olmuştu. Ama ilk kez Atatürk, 29 Mayıs 1936’da yaptığı ve 9 maddeden oluşan bir kanunla Türk bayrağının rengini, kumaşını, ölçülerini ve kullanma talimatını tüm dünyaya resmen duyurdu.

Atatürk, kurtuluşun ilk meşalesini 19 Mayıs’ta Samsun’dan yakmıştı. Amerika’daki Türk Federasyon yetkilileri ile birlikte AKDEV olarak Türk bayrağını Samsun Valimizden aldık. Amerika’daki yürüyüşünde vatanseverlerimizle birlikte gururla taşıdık.

“19 MAYIS BİR MİLATTIR”

Sevgili gençler, Atatürk’ün, ‘Doğum günüm’ dediği 19 Mayıs’ın tarihimizde ayrı bir önemi bulunuyor. Atatürk bayrağını ve milletini çok severdi. Bu yüzden gençlere adadığı 19 Mayıs, bir milattır. Türk milletinin şerefini temsil eden Türk Bayrağı’na, gönüllerin yanında yasalarda da gereken değeri veren Atatürk’tür. Bu konuda sizlere önemli öğütler veren atamızı iyi anlamanız gerekmektedir.

ATATÜRK İÇİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız’ın, 19 Mayıs pastasının üzerindeki mumları üflerken “Bugün gençlerle seni anmaya geldik, 19 Mayıs doğum günün kutlu olsun Paşam” demesi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Atatürk’ün Şişli’deki evindeki etkinliğe Dilan Derneği Başkanı Havva Güray, Geleneksel el sanatları öğretmeni Emine Orhan, gönüllü eğitimci Melisa Perk ile aralarında engelli öğrencilerin de bulunduğu bir grup genç katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Faizler siliniyor! Borcu olana güzel haber, başvuru için son günler...Önceki Haber

Faizler siliniyor! Borcu olana güzel hab...

Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal karar!Sonraki Haber

Ev sahibi ve kiracıları kapsayan emsal k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar