İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Borusan Müzik Evi'nden Yeni Sezona Merhaba

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borusan Müzik Evi'nden Yeni Sezona Merhaba
Borusan Müzik Evi, yeni sezonda da birbirinden değerli sanatçıları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor.

Borusan Müzik Evi, yeni sezonda da birbirinden değerli sanatçıları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. 2023-2024 sezonunda Borusan Müzik Evi’nde, ensemble XXI. jahrhundert, The Necks, Thomas Ankersmit, ABSTRA feat. Matthias Schubert, Emine Bostancı, Maya Fridman, Franz von Chossy, Vinsent Planjer, Mert Pekduraner, Nihal Saruhanlı, Muaz Ceyhan, Eren Dilli, Mehmet Gökhan Bağcı, Emre Akman, Özge Özerbek, Başak Yavuz, Serdar Yılmaz, Şevket Akıncı, Alper Maral, Korhan Erel, Can Tutuğ, Apostolos Sideris, Gülçin Aksoy, Dilek Yılmaz, Ceyda Özbaşarel, Deniz Oral, Gizem Nur Dal, Hezarfen Ensemble, Burak Malçok, Black Pencil, Uğur Güneş Quartet, Pep Talk, Böseblick, Mine Pakel, Pervin Güzeldere, Gökçe Uygun, Gülce Özen Gürkan, Kaosmos ve Elif Yalvaç gibi birçok topluluk ve sanatçı yer alacak. 

 

Borusan Müzik Evi yeni sezonunu çağdaş müziğin önde gelen temsilcilerinden biriyle açıyor 

Borusan Müzik Evi yeni sezonunu çağdaş müziğin önemli destekçilerinden ve yorumcularından biriyle açıyor. Ernst Krenek’in “her birini ayrı ayrı dinlemek kadar bir arada dinlemek de büyük bir zevk” dediği, Viyana müzik kültürüne özgü yüksek bir teknik düzeyi ve ses kalitesini temsil eden solistler topluluğu ensemble XXI. jahrhundert (EXXI), yeni sezonda Borusan Müzik Evi’nin ilk konuğu oluyor. Onur Türkmen ve Petra Stump-Linshalm’a kendileri tarafından sipariş verilen eserlerin Türkiye prömiyerleri ile EXXI, 9 Kasım Perşembe günü, saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde olacak.

 

Nova Muzak serisi yeniden Borusan Müzik Evi’nde

Kod Müzik iş birliğiyle hayata geçirilen Nova Muzak serisi 25 Kasım Cumartesi günü, saat 21.00’de yeniden Borusan Müzik Evi’nde! Nova Muzak serisinin 36.’sında, Borusan Müzik Evi’nin sahnesinde Avustralya’nın en kült gruplarından biri, The Necks yer alacak. Chris Abrahams, Tony Buck ve Lloyd Swanton’dan oluşan grubun müziği, büyüleyici bir biçimde yavaş yavaş çözülen uzun soluklu doğaçlamalara sahip.

 

Borusan Müzik Evi’nde analog seslerin yankılanacağı bir konser

Borusan Müzik Evi’nde analog seslerin yankılanacağı, Serge Modular’ın 50. yılının kutlanacağı bir konser müzikseverleri bekliyor. Berlin ve Amsterdam’da yaşayan Thomas Ankersmit'in çalışmaları, genellikle analog synthesizer, radyo dalgaları ve diğer elektronik ses kaynakları etrafında gelişiyor. Ankersmit, serge synthesizer’dan yükselen analog sesleri 8 Aralık Cuma günü, saat 21.00’de dinleyenlerle buluşturacak.

 

2024’ün ilk konuğu ABSTRA

Borusan Müzik Evi’nde yeni yılın ilk konuğu ABSTRA! Avangart caz, free jazz ve özgür doğaçlama gibi müziklerden beslenen ve uluslararası sanatçı dostlarıyla doğaçlama konserler vermeye devam eden ABSTRA, Matthias Schubert’le birlikte 20 Ocak Cumartesi günü, saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’ne konuk olacak. ABSTRA, konuk sanatçılar ile yakaladıkları uyum ve uyumsuzluğun, denge ve dengesizliğin yarattığı seslerin mekân içindeki yolculuklarını konu alıp teknoloji unsurlarını müziğinde yoğun olarak kullanıyor. 

 

Kemençe ve viyolonselin sesi çağdaş bir üslupla birleşiyor

Ödüllü bir kemençe ve Girit liri icracısı, besteci ve akademisyen Emine Bostancı, Dareyn adlı projesiyle 23 Şubat Cuma günü, saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. Dareyn, İstanbul ve İpek Yolu’ndan gelen geleneksel müzik mirasıyla kemençenin ve viyolonselin seslerini çağdaş bir üslupla birleştiren bir proje. Kişinin yaşam, ölüm ve benliğine ait hikâyesini keşfetmeye odaklanıyor. Emine Bostancı, Maya Fridman, Franz von Chossy ve Vinsent Planjer, çalgılarına olan hakimiyetleri ve dikkat çeken performanslarıyla Borusan Müzik Evi’nde büyüleyici bir ses ortamı yaratmaya hazırlanıyor.

 

Besteci ve gitarist Mert Pekduraner, değerli ekibiyle Borusan Müzik Evi’nde

Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok projede karşılaştığımız besteci ve gitarist Mert Pekduraner, değerli müzisyenlerden oluşan ekibiyle 24 Şubat Cumartesi günü, saat 21.00 Borusan Müzik Evi’nde! Venedik Bienali için bestelediği “Kıyı” isimli parçası ve ardından gelen stüdyo albümleri ile kendine has dinleyici kitlesini oluşturan Mert Pekduraner, ekip arkadaşlarıyla birlikte Doğu ile Batı arasındaki seslerin peşinden gidecekleri bir performansla dinleyici karşısında olacak.

 

Borusan Müzik Evi’ne özel olarak gerçekleştirilen bir proje: “Yoklar”

Mimarlık ve restorasyon eğitimini müzikle birleştirmiş olan Başak Yavuz ile resim eğitimini, sinema deneyimi ve sahne tasarımlarıyla birleştirmiş olan yönetmen Serdar Yılmaz, disiplinler arası üretimdeki akışkanlığı performans ve tasarım aracılığıyla araştırdıkları ve Borusan Müzik Evi’ne özel olarak gerçekleştirdikleri “Yoklar” ile 1 Mart Cuma günü, saat 21.00’de sahnede olacak. Dünya insanlığının bölünmüşlüğünden yola çıkan “Yoklar”, anlamını arayan modern insanın, elindeki cevaplara doğru soruları bulabilmek için çıktığı yolculuğunda yaşadığı mücadeleyi anlatıyor.

 

“Yok mu, Var” isimli yapıtın Türkiye prömiyeri Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek

Pek çok defa Borusan Müzik Evi’nde müzikseverlerle buluşan Hezarfen Ensemble, 2022 yılında Bristol’de dünya prömiyeri yapılan, Yiğit Özatalay’ın kendileri için bestelediği Yok Mu, Var isimli yapıtının Türkiye prömiyerini 15 Mart Cuma günü, saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde gerçekleştirecek. Topluluk, prömiyerin yanı sıra Francesco Filidei, Özkan Manav, Deniz Güngören ve Luciano Berio düzenlemesiyle Kurt Weill’ın eserlerini seslendirecek.

 

Burak Malçok, “Saklı Nefes” albümündeki parçaları Borusan Müzik Evi’nde paylaşacak

2016 yılının Mayıs ayında ilk albümü “Saklı Nefes” ve 2020’de yayınladığı “Rebirth” teklisiyle kendi müziğini farklı kitlelerden ulusal ve uluslararası dinleyicilerin beğenisine sunan Burak Malçok, ney yolculuğunda kendini her daim öğrenmeye ve yeniliğe açık bir sanatçı olarak tanımlıyor. 2016 yılında çıkan “Saklı Nefes” albümü, aynı yıl World Music Charts Europe listesinde yüksek seviyelerde yer aldı. Ney icraları ile elektronik müziği sentezleyen Burak, her birinin hikâyesi olan bu albümündeki parçaları çok değerli müzisyen dostlarıyla birlikte 29 Mart Cuma saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde, müzikseverler ile paylaşacak.

 

Black Pencil, “Into Space” albümleri ile Borusan Müzik Evi’nde

Borusan Müzik Evi, doğanın sunduğu güzellikler etrafında ilham verici bir repertuvar seçkisi ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Opus Klassiek tarafından “zıtlıklarla dolu, farklı, maceracı, grotesk ve şaşırtıcı” olarak nitelenen Black Pencil“Into Space” ile Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. 2022’nin Nisan ayında dünya prömiyeri gerçekleştirilen albüm, 25 Nisan Perşembe günü, saat 21.00’de Türkiye’deki müzikseverler ile ilk kez buluşacak. 

 

Uluslararası Caz Günü, “Unstable” albümünün tanıtım konseriyle kutlanıyor

Borusan Müzik Evi, bu yıl Uluslararası Caz Günü’nü bir albüm tanıtım konseriyle kutluyor. Uğur Güneş’in “Unstable” albümü, Borusan Müzik Evi’nde dinleyicilerle ilk kez buluşacak. İzmir’de doğan müzisyen Uğur Güneş, klasik müzik eğitimi sırasında ilgi duyduğu caz müziğinin hem besteci hem de yorumcu olarak peşinden giderken bu akşam kendi bestelerinden oluşan “Unstable” albümünü müzikseverlerin beğenisine sunacak. Tolga Bilgin trompette, Hans Andersson bas gitarda, Ateş Tezer ise davulda Uğur Güneş’le birlikte sahnede olacak. 30 Nisan Salı günü, saat 21.00’de gerçekleşecek bu özel konser, Joy Jazz ve Borusan Klasik radyolarından yapılacak yayınla canlı olarak da dinlenebilecek. 

 

Pep Talk ve Böseblick Borusan Müzik Evi’nde

Cansu Tanrıkulu ve Korhan Erel’in birlikteliğinden ortaya çıkan, 2019 yılında kurulan bir avant-pop ikilisi olan Pep Talk, şiir, absürdist metin, elektronikler, efekt ve daha birçok ses ve fikir yaratma aracını kullanarak şarkılar üretiyor. Böseblickise her üyesi, farklı kökenleri ve çeşitli elektronik evrenleriyle iç içe geçmiş çeşit müzikal etkiler yelpazesini kapsayan farklı bir geçmişe sahip. Topluluk, akıcı anlatılar yaratmak için musique concrete, avangart vokal performans, sentezlenmiş sesler ve çağdaş müzik unsurlarından yararlanıyor. 3 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek etkinlikte saat 21.00’de Pep Talk, 22.15’te ise Böseblick, Borusan Müzik Evi’nde olacak.

 

Sezonunun son konserinde Türk elektronik müziğinin kadın bestecileri konuk ediliyor

Bu sezon Borusan Müzik Evi, bir başka albüm tanıtım konserine daha ev sahipliği yapıyor. Sezonunun son konserinde, elektronik müzik alanında yaptıkları çalışmalarla takip edilen ve takdir gören kadın müzisyenler konuk ediliyor. Belçikalı plak şirketi Sub Rosa Records etiketiyle yayımlanan toplama albümde, yeni kuşağın elektronik müzik alanında 15 kadın bestecisinin eserleri yer alıyor. Küratörlüğünü Batur Sönmez ve Erdem Helvacıoğlu’nun yaptığı Türk Elektronik Müziğindeki Kadın Besteciler albümünün tanıtımı, 11 Mayıs Cumartesi 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşecek. Yenilikçi atılımlara ve kadın bestecilerin müzik sektöründeki görünürlüğünü ortaya koymayı amaçlayan bu albümden altı sanatçı, bu konserde müzikseverlerle bir araya gelecek. 

 

Yeni sezonda sahnelerinde pek çok değerli sanatçıyı ağırlayacak olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu belirten Borusan Sanat Müdürü Aydın Dorsay, yeni sezon programı hakkında bilgi verdi: “Borusan Müzik Evi’nde bu yıl yine yepyeni seslerle ve alternatif müzik türleriyle çevrili bir programımız var. 2023-24 sezonunda da sıradışı topluluklara, yerli ve yabancı pek çok sanatçıya kapılarımızı açacağız. Türkiye prömiyerlerine ve albüm tanıtımlarına ev sahipliği yapacağız. Albüm tanıtım konserlerimizden biri, Uluslararası Caz Günü kapsamında gerçekleşecek. Ayrıca Kod Müzik işbirliğiyle yürüttüğümüz Nova Muzak serisine bu yıl da devam ediyoruz. Borusan Müzik Evi’nde bu sezon Black Pencil, ensemble XXI. jahrhundert ve Serge Modular’ın 50. yılını kutlayacağımız konserde yer alacak Thomas Ankersmit gibi ilk defa ağırlayacağımız konuklarımız olacak. Sezonun son etkinliğinde bizler için de son derece anlamlı bir albüm tanıtım konserine ev sahipliği yaparak Türk elektronik müziğindeki kadın bestecilerimizi konuk edeceğiz. Yenilikçi atılımlara ve kadın bestecilerin müzik sektöründeki görünürlüğünü ortaya koymayı amaçlayarak oluşturulan, konserle aynı adı taşıyan bu albümde yer alan altı sanatçı, bu konserde İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


19 Ekim Günü A101'de Elektrikli Mopedden, Retro Pikapa Kadar Çeşitli Teknolojik Ürünler Satışa SunuluyorÖnceki Haber

19 Ekim Günü A101'de Elektrikli Mopedden...

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu “Vahşi Komedi” ile Perde AçtıSonraki Haber

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu “Vahşi Kome...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar