İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Bu mesajla uyananlar dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu mesajla uyananlar dikkat
Telefonunuza bu mesaj geliyorsa aman dikkat edin. Yoksa saniyeler içerisinde banka hesabınız boşaltılabilir.

Gündüz vakti Türkiye genelinde milyonlarca kişi cep telefonlarına gelen bir mesajla uyandı. "Adabeyan kargo gönderiniz yola çıktı" mesajıyla dolandırıcılığa maruz kalan vatandaşlardan bazıları, oyunu anlamayıp mesajı açarken bazıları ise uygulamayı yükledi.

aw088241-01.jpg

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısına bu sabah saatlerinde bir alışveriş sitesinin de ismi ve uygulaması taklit edilerek SMS ile gönderilen “Adabeyan kargo gönderiniz yola çıktı, kargo takip '745566511323' numarası" şeklindeki mesaj paniğe neden oldu.

Dolandırıcılık furyası olarak nitelendirilen mesajı merak edip açanların ve uygulamayı yükleyin şeklindeki linke tıklayıp gönderilen apk dosyasını indirenler dolandırıcılar tarafından açık hedef haline geldi.

aw088241-03.jpg

Apk dosyası ile cep telefonuna gizli bir program kuran dolandırıcılar bundan sonra sadece kullanıcının her hangi bir banka uygulamasını açmasını bekliyor ve açtığında da tüm bankacılık işlemlerini kopyalayıp hesaplarını rahatlıkla boşaltabiliyor.

Bu tür mesajlara tıklamamak konusunda bilişim uzmanları, vatandaşları uyarıyor. Uzmanlara göre Kasım ayı indirimleri sebebiyle artan online alışveriş ve kargo dağıtımlarının rekor kırması, dolandırıcıların da dikkatini çekti ve bu tür sahte mesajların yayılmasına olanak sağladı. Uzmanlar, bu linklerin kişisel bilgilerin ele geçirilmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor ve bu linklere tıklanmaması gerektiğini belirtiyor.

Telefon üzerinden internet bankacılığı kullanan kişiler için bu tür linkler büyük bir risk doğuruyor. E-Devlet, internet bankacılığı gibi hassas bilgilerin tehlikeye girebileceği söyleniyor.

aw088241-02.jpg

Gönderilen mesajı açtığınızda iki ayrı link çıkıyor. Önce bir alışveriş sitesinin uygulamasını taklit eden bir link sonra da yazılım yükleme yapan 2 ayrı link oltalama (phishing) saldırısı. Program hem rehberimizi SMS ve Bankacılık uygulamalarını izleme ve erişim yapıyor.

KAYNAK: İHA

FOTO: AA


'Doğal gaz o tarihe kadar ücretsiz olacak'Önceki Haber

'Doğal gaz o tarihe kadar ücretsiz olaca...

Fountas'tan Şampiyonluk AçıklamasıSonraki Haber

Fountas'tan Şampiyonluk Açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar