İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Ege Üniversitesi öğrenci toplulukları yeni üyelerini bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege Üniversitesi öğrenci toplulukları yeni üyelerini bekliyor
Eğitim kalitesi akreditasyonla tescilli olan Ege Üniversitesinde öğrenciler, üniversite bünyesindeki 90’a yakın öğrenci topluluğu ile hem sosyalleşiyor hem de alanlarına yönelik etkinliklere katılıyor.

Eğitim kalitesi akreditasyonla tescilli olan Ege Üniversitesinde öğrenciler, üniversite bünyesindeki 90’a yakın öğrenci topluluğu ile hem sosyalleşiyor hem de alanlarına yönelik etkinliklere katılıyor. Öğrenci odaklılık konusunda ödüllü bir üniversite olan Ege Üniversitesinde, son 5 yılda bu topluluklara yapılan başvuru sayısı da dört kat artış gösterdi. Türkiye’nin en zengin öğrenci topluluğu yelpazesine sahip Ege Üniversitesinde; spordan sanata, bilimden sosyal sorumluluğa kadar hemen hemen her alana yönelik bir topluluk bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın göreve gelmesiyle tek çatı altında toplanan öğrenci toplulukları, yaptıkları etkinlikler ile hem sosyal hem de mesleki anlamda öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor. Topluluklar, TEKNOFEST gibi önemli etkinliklerde rekabetçi şekilde yarışıp, projelerini tüm Türkiye’ye sunma fırsatı yakalıyorlar. Hayvan hakları, doğa ve yeşil, fotoğraf, karikatür, spor, ekonomi, bilim, Yeşilay, aşı, sağlık gibi pek çok alanda faaliyet gösteren toplulukların etkinliklerinin artırılması adına her türlü destek ve denetim faaliyeti üniversite yönetimi tarafından sağlanıyor. Topluluklar tarafından düzenlenen kariyer etkinlikleri ile mezun öğrencilere iş imkanı yaratılırken, her alanın ünlü ve uzman kişileri etkinliklere çağırılıp, öğrencilerle buluşturuluyor. Sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilen projelerle ise öğrenciler, toplumla bütünleşerek birlik olma duygusunu yaşıyor. Topluluklar aynı zamanda öğrencilere çevreyle bağlantılarını genişletme ve kendilerine daha fazla fırsat kapısı açma olanağı sunuyor.

Öğrenci toplulukları potansiyel öğrencilerin iştahını kabartıyor

Tercih dönemlerinde öğrencilerin dikkat ettiği birçok etkenden birisi de üniversitelerdeki öğrenci toplulukların aktiflik oranı. EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki öğrenci toplulukları, tercih ve şenlik dönemlerinde lise öğrencileri için stantlar kurarak, topluluklarının faaliyetlerini ve sunduğu olanakları anlatıyor. Ege Üniversitesi bünyesindeki öğrenci topluluklarının hem nitelik hem de nicelik olarak Türkiye standartlarının üzerinde olması ise tercih konusunda üniversiteyi bir adım öne çıkarıyor. 

Haber: Mehmet Bilge- Ayşe İrem Kihtir

Fotoğraf: Aslı Helvacı- Ceren Mintaş

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


10. Eker I Run ile “Koşuyoruz”Önceki Haber

10. Eker I Run ile “Koşuyoruz”

Gençlik için örnek işbirliğiSonraki Haber

Gençlik için örnek işbirliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar