İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Ekmek 1 TL oldu 'Sadece orada satılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek 1 TL oldu 'Sadece orada satılıyor
Ramazan ayına sayılı günler kala, farklı illerde vatandaşların ekonomik yüklerini hafifletmek amacıyla yeni uygulamalar hayata geçirilmeye başlandı.

Ülke genelinde vatandaşlar Ramazan ayına hazırlık yaparken, bazı illerde belediyeler ekonomik refahı artırmak için yeni adımlar atmaya başladı. Son dönemde gıda ürünlerinde yaşanan zamların ardından, bir belediye tarafından yapılan açıklama ile Ramazan boyunca vatandaşlara ekmeği 1 liradan satılacağı duyuruldu.

Ramazan'a kısa bir süre kala, Ramazan pidesi fiyatları da tek tek açıklanırken, bu yıl pidelerin ortalama 20-25 lira aralığında satılacağı belirtildi. Bu fiyatlar üzerine milyonlarca vatandaş tepki gösterirken, halk ekmeklerinde daha uygun fiyatlarla pide satışı yapılacağı duyuruldu. Örneğin, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin halk ekmek tarifelerinde pide fiyatlarının 10 liradan satışa sunulacağı belirtildi. Öte yandan, Mersin'in Tarsus ilçesinde, Tarsus Belediyesi'nin Ramazan boyunca 210 gram ekmeği 1 liradan satışa sunacağı açıklandı.

Tarsus Belediyesi, Ramazan ayı için yardım amaçlı bir kampanya başlattı. Mersin'de ekmeğin fiyatının 9 lirayı bulduğu günlerde, Tarsus Belediyesi, belediye bünyesindeki ekmek fabrikalarında 210 gram ekmeği 4,5 liradan satışa sunuyor. Ayrıca, Haber 365'te yer alan bir habere göre, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yaptığı açıklamada, vatandaşların temel ihtiyacı olan ekmeğin Ramazan boyunca 1 liradan satılacağını belirtti.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Ertem Şener’den derbi öncesi flaş açıklama! Trabzonspor istemiyorÖnceki Haber

Ertem Şener’den derbi öncesi flaş açıkla...

Abdullah Avcı derbi öncesi yıldız futbolcu için müjdeyi verdi!Sonraki Haber

Abdullah Avcı derbi öncesi yıldız futbol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar