İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Emekli zam farkı ödeme tarihleri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli zam farkı ödeme tarihleri belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emeklinin alacağı maaş zammı farkının tarihini açıkladı.

2024 yılında emeklilere yapılan zam, enflasyon farkı ve ek zamların eklenmesiyle birlikte yüzde 49,25'e ulaştı. Ek zam için Meclis'te kabul edilen kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlandı.

BAKAN IŞIKHAN TARİHLERİ AÇIKLADI

Milyonlarca emekli, bu maaş zammının ne zaman yatırılacağını merak ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, beklenen tarihleri açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi ilgilendiren haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Buna göre, SSK emeklileri 6 Şubat'ta, BAĞ-KUR emeklileri ise 7 Şubat'ta ödemelerini alacak. Ödemeler, PTT ve banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden, "Ocak 2024 itibarıyla %49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: KAMU SON HABER

gfzqjeaxwaax1sp.jpg


Trabzonspor’da Beşiktaş derbisi öncesi kötü haber! Abdullah AvcıÖnceki Haber

Trabzonspor’da Beşiktaş derbisi öncesi k...

Emeklilere hem ikramiye hem de seyyanen zam sürpriziSonraki Haber

Emeklilere hem ikramiye hem de seyyanen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar