İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek
Milyonlarca emekliye güzel haber geldi. Yerel seçim öncesi emeklinin oyunu almak için kesenin ağzı açıldı. Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek. Emekli için özel hazırlanan paket Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Erdoğan'ın 2024'ü emekli yılı ilan etmesiyle birlikte emekliler için yapılacak düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesine göre, emekliler için çok sayıda yeni düzenleme yapılacak.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 2

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala emeklilerin oyunu alabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kesenin ağzını iyice açtı. Hükümet, yapılan zammı yeterli bulmayan emeklilerin gönlü bu yeni hayata geçirilecek düzenlemelerle almayı planlıyor.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 3

Maaşlarına yeteri kadar zam alamayan emekliler çeşitli sosyal destekler verilecek. 2024'ü emekli yılı ilan eden Erdoğan, emeklilerle ilgili yeni düzenlemeler için düğmeye bastı.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 4

ERDOĞAN’A SUNULACAK

Artan enflasyon ve iğneden ipliğe gelen zamlarla birlikte geçim sıkıntısı çeken emekliler için milletvekilleri ve AK Parti teşkilatlarından gelen görüş ve öneriler doğrultusunda çok sayıda alternatifi içeren paket Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, tek tek maliyet hesabına yaparak önerilerden hangilerinin hayata geçirileceğini belirleyecek.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 5

Emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin arttırılmasından, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve suyu indirimli kullanmaları hatta kira desteği verilmesine kadar birçok iyileştirme gündemde bulunuyor.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 6

MECLİSTE HIZLA YASALAŞACAK

Emeklilerin 2 bin TL olan Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin 5 bin TL’ye çıkartılması kulislerde konuşuluyor. Böylece emeklilere iki bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye verilecek. Artışın emekli zammı (yüzde 49,25) kadar yapılması da gündemde bulunuyor.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 7

Ancak şu anda 5 bin lira seçeneği daha ağırlıkta. AKP grubu, emekli ikramiyesi ile ilgili meclise bu ay sonu ya da Mart ayı başında yasa teklifi verecek ve teklif hızla yasalaşacak.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 8

PROTOKOL İMZALANACAK

Belediyeler ve merkezi yönetimin emeklilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik adımlar atacağı ifade ediliyor. Bu çalışmalar "belediyeler ve merkezi yönetimin atacağı adımlar" olmak üzere iki başlık altında toplanacak.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 9

Belediyeler Birliği ile "niyet beyanı" içeren bir protokol imzalanması bekleniyor. Böylelikle düzenleme kapsamında toplu taşımada ve su başta olmak üzere belediyeler tarafından sunulan hizmetlerden emekliler indirimli faydalanabilecek.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 10

EMEKLİYE İNDİRİMLİ OLACAK

Kamu kurumlarının yaptıkları hazırlıklar kapsamında ise emeklilerin elektrik ve doğalgazı indirimli kullanması gündemde var. Tren ve uçak biletlerinde indirim yapılıp yapılamayacağı ise henüz belli değil.

 

Emekliler artık hepsini indirimli ödeyecek 'Erdoğan'a sunulacak mecliste hızla yasalaşacak' 11

KİRA YARDIMI SEÇENEĞİ

Öte yandan özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı başta olmak üzere çeşitli destekler verilmesi planlanıyor. Kamu ve özel bankalar ile protokoller imzalanıp bazı hizmetlerin emeklilere indirimli verilmesi bekleniyor. Devlete ait tesislerden emeklilerin indirimli yararlanması, tatil yapmalarının sağlanması da seçenekler arasında var.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Bu transfer çok konuşulurÖnceki Haber

Bu transfer çok konuşulur

"ABDULLAH AVCI VOLKAN DEMİREL'İ İYİCE AVLADİ"Sonraki Haber

"ABDULLAH AVCI VOLKAN DEMİREL'İ İYİCE AV...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar