İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Emekliye 3 bin TL mi 5 bin TL mi derken 15 bin lira sürprizi’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekliye 3 bin TL mi 5 bin TL mi derken 15 bin lira sürprizi’
Bayram ikramiyeleri için iki kritik detayın ardından ortaya atılan 15 bin TL rakamı dikkat çekti.

Milyonlarca emeklinin ek zamlı maaşlarının belli olmasının ardından gözler bu sefer bayram ikramiyelerine yapılacak artış çevrildi. Bayram ikramiyeleri için iki kritik detayın masada olduğu kulislerde konuşulurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan artış sinyali verdi. CHP ise bayram ikramiyeleri için flaş talepte bulundu.

BAKAN IŞIKHAN YEŞİL IŞIK YAKTI

Bakan Işıkhan, katıldığı NTV canlı yayınında, emekli ikramiyelerinde bir artışın yapılacağının sinyalini verdi. Işıkhan, gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

EMEKLİLER İÇİN İKİ FORMÜL KULİSLERDE KONUŞULUYOR

Emekli ikramiyeleri için iki formülün masada olduğu kulislerde konuşulurken, ilk formülde yüzde 50 artış geleceği ön görülüyor. Bu formül gerçekleşirse ikramiyeler 3 bin TL'ye gelecek. İkinci formüle göre ise Emekliler Yılı kapsamında emeklilerin ikramiyelerine yüzde 100'e varan artış gerçekleştirilmesi var. Bu artış olursa da emeklilerin alacağı ikramiye tutar da 4 bin TL'ye gelecek.

CHP: 15 BİN TL'YE YÜKSELTİLSİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, milyonlarca emeklinin yoksullukla ve açlıkla burun buruna olduğunu söylerken, ikramiyelerin 15 bin TL'ye yükseltilmesi için çağrıda bulundu. İnsanların geçinemediğini, kayıt dışı olanlar hariç 6 milyondan fazla emeklinin ya bir işte çalıştığını ya da iş aradığını belirtti. Aylıklarla ilgili hakkaniyetli ve emekliyi rahat ettirecek bir karar alınmadığını aktaran Taşcıer, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini daha önce söylediklerini, söylemeye de devam edeceklerinin altını çizdi.

KAYNAK : KAMU SON HABER


Trabzonspor solbek için geri Sayıma geçti!Önceki Haber

Trabzonspor solbek için geri Sayıma geçt...

Bu transfer çok konuşulurSonraki Haber

Bu transfer çok konuşulur

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar