İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Emekliye büyük ek zam geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekliye büyük ek zam geliyor
Ünlü Gazeteci Ekrem Açıkel, canlı yayında sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı. Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında Ocak ayı itibariyle yapılan düzenlemede yüzde 49.25 oranında zam geldi. Milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşı yapılan zam ile birlikte 7.500 liradan 10 bin TL'ye çıkartıldı.

 

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 2

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammı Meclis'ten geçti ancak yapılan zam emeklilerin yüzünü güldürmeye yetmedi. Zam miktarını az bulan emekliler arasında seyyanen zam beklendiği doğdu. Emeklilere bu kapsamda 4 bin lira seyyanen zam yapabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.

 

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 3

3'ÜNCÜ EK ZAM TARTIŞMASI

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde birçok uzman enflasyon artışı nedeniyle emekli maaşlarına 3’üncü ek zam yapılacağını düşünüyor ancak bazı uzmanlar ise tam tersi yapılacak 3’üncü zammın hükümetin bütçesini sarsacağını savunuyor.

 

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 4

MART MAAŞLARINA YANSIYACAK

Daha önce 14 Mayıs seçimleri öncesinde en düşük memur maaşına 8 bin 77 TL seyyanen zam gelmişti. Bu kez ise hükümetin emekli zamlarına seyyanen zam hazırlığında olduğu iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre emeklilere yapılacak ek zam için rakam belirlenirken, zammın mart maaşlarına yansıtılacağı düşünülüyor.

 

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 5

YALNIZCA O EMEKLİLERİ KAPSAYACAK

Artan enflasyon ve peş peşe gelen zamlarla birlikte milyonlarca emekli geçim sıkıntısı çekiyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte 2024 yılı itibarıyla 7 milyona yakın emeklinin en düşük aylık olan 10 bin lirayı alacağı bekleniyor. Yapılan zammın neden en düşük emekli maaşlarına yansıtılmadığı tartışılırken AK Parti kulislerinden bomba bir iddia ortaya atıldı.

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 6

SIR GİBİ SAKLANAN KULİS BİLGİSİNİ AÇIKLADI

Ünlü Gazeteci Ekrem Açıkel, Halk TV'deki Halkın Haberi programında AK Parti’deki sır gibi saklanan son kulis bilgisini canlı yayında açıkladı.

 

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 7

En düşük emekli maaşı için 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri öncesinde seyyanen zam yapılacağını söyledi. 4 bin TL ek zamla ilgili kulis bilgisini açıklayan Açıkel, bu zammın tüm emeklileri kapsamayacağını belirtti.

 

Yeni yapılacak zam sadece o emeklileri kapsayacak 'Sır gibi saklanan haberi ağzından kaçırdı' 8

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DEĞİŞECEK

Hükümetin yapılacak zam haberini Mart ayının ilk günleri duyuracağını iddia eden Açıkel, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan, 14 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Açıkel, hükümetin yerel seçimler öncesinde emeklinin oyunu bu şekilde almaya çalışacağını açıkladı.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Dolar 29 lira birden düşecek dediÖnceki Haber

Dolar 29 lira birden düşecek dedi

Trabzonspor'a Transfer BombasıSonraki Haber

Trabzonspor'a Transfer Bombası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar