İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Fenerbahçeli futbolcular için emniyet talimat yazdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçeli futbolcular için emniyet talimat yazdı
Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya atlayan maskeli taraftarın Avukatı Miraç Kara'dan 61saat'e özel açıklamalar geldi.

Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı müsabakanın yankıları sürüyor. 3-2 sona eren karşılaşmanın sonunda Fenerbahçeli oyuncular orta sahaya gelmiş ve tribünlere doğru hareketler yapmıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası bir taraftar sahaya inmiş ve olaylara karışmıştı. Sahaya ilk atlayan taraftar olan Hasan Çetinkaya Fenerbahçeli oyuncular tarafından darp edilmişti. Bu gelişmelerin ardından Çetinkya, Polis karakolouna giderek teslim oldu. Önceki gün de mahkemeye çıkarılan genç taraftar basit yaralama ve delilleri karartma suçları öne sürülerek tutuklandı. Bu karara Trabzon Barosu avukatları duruma tepki gösterek adliye önünde sessiz eylem yaptı.

Sahaya ilk atlayan maskeli taraftar Hasan Çetinkaya’nın avukatı Miraç Kara, 61saat’ten Hasan Tüncel’in sorularını yanıtladı ve çarpıcı açıklamalara imza attı.

İRFANCAN ELİNE BİLEREK BASMIŞ

Şimdi şöyle anlatayım, ilk etapta tutuklandığında zaten biz yanına gittik, nezarete. Biz kendisini ziyarete gittik. Tabii ailesi bize ulaştı, ‘Durumu nedir?’ diye. Gittiğimizde ilk etapta görüntüsü baya kötüydü, yüzünde baya darbeler vardı, kızarmıştı sağ tarafı. Artık tekme ve yumruk darbelerinden dolayı… Onun haricinde, elini açtığında elinde krampon çivilerin kendisini parçaladığını, futbolcuların eline bastığını kendisi ifade etti.

OSTERWOLDE, OSAYİ VE İRFANCAN’DAN ŞİKAYETÇİ  OLDU

Sonrasında, ifadesi biz gittiğimizde alınmıştı, ancak ifadesinde Fenerbahçeli futbolculardan kendisi de şikayetçi olduğunu özellikle belirtti. Çünkü, hangi orada kendisi, tabii olay ağında fazla göremediği için, Fenerbahçeli Osayi Samuel’i kendisi görmüş, tekme atanı etrafındakilerden görüyor, arkası dönük, yerde yattığından dolayı. Osterwolde kendisine tekme attığını orada zaten kameralarda açık bir şekilde gözüküyor, ondan şikayetçi oluyor. Bir de elindeki krampon izlerinin, özellikle kaleci İrfancan Eğribayat’ın eline bastığını, bilerek bastığını orada kendisi bize ifade etti. Eli bayağı sıyırıktı, darp raporunda da elin üzerinde lezyonlar oluştuğuna dair darp raporuna geçmiş durumda.

İLK DEFA BASİT YARALANMADAN TUTUKLAMA OLDU

Hapse girmesi kararının hukuksuz olduğunu ifade eden Av. Miraç. Kara, Savcının sorulara açık net şekilde cevap verdi.  Sahaya atlama sebebinin darp girişinde bulunmak değil de sevinenen futbolculara gidin soyunma odasında sevinin demek için atladığını söyledi. Fenerbahçe koruması kendi üzerine geliyor. Kontrol altına alınmış bir kişiye acımasızca defalarca darp girişimi oldu. Savcı bey sonrasında TCK 86. 2. maddesi basit yaralama ve 35. maddeye göre teşebbüs aşamasında kaldığından dolayı basit yaralamaya teşebbüsden bizi sevk etti. Bizden önce başka avukatlar da dosyayı takip ettiğinden dolayı korner bayrağını tutan vardı o tutuklandı. Savunmalarımızı yaptık. Burada amacın darp değil de uzaklaştırmak olduğunu beyan ettik. Bizim bu görüşlerimiz mahkeme tarafından değerlendirilmedi. İlk defa bir kişinin basit yaralamaya teşebbüsten tutuklandığına şahit olduk. Hukukuk temel ilkelerine aykırı bir karar verildiği kanaatindeyiz. Mahkeme kararları toplumun bir kesimini değil. Hukukun üstünlüğünü korumalıdır. Toplumsal baskılara dayanılamadığı düşüncesindeyiz. Bu şekilde bir tutuklanma kararı çıkmış oldu.

KRAMPON SİLAHTIR, ÖLMESİ Mİ GEREKİYORDU

“İnanılmaz, teşebbüs aşamasında kalmış. Burada cezaevine gitmesini gerektirecek kadar bir suç yok. Duruşmada savunmalarımızı yaparken en sonunda, tabii ki, tutuklama olduğunu ara verdi hakim, sonrasında girdiğimizde tutuklama olduğunu bize söyledi. Biz de refleks olarak bir tepki vermek durumunda kaldık. Ben orada şunu söyle dedim: ‘Olayın failleri, asıl failleri, yerde mağdur bir kişinin kafasına vahşice bir tekme savuran kişi, yani futbolcu, meslek icabı, baldırları güçlüdür. Sonuçta krampon giyiyor. Bunun bizce silah sayılması gerekiyor hukuken de. Sonuçta sen işini o ayakkabılarla yapıyorsun, bunun altı çivili. Bu bir insana vurduğun zaman, bu insan beyin kanaması da geçirebilir.’ Aynen hakime onu söyledik. ‘Yani, bu insanın ölmesi mi gerekliydi, beyin kanaması mı geçirmesi gerekliydi, o zaman mı karşı taraftan birilerinin ifadesini alacaktın?’ Şeklinde bir beyanım oldu. Tabii, yine karar verildiği için bir şey değişmedi. Biz Fenerbahçeli futbolcuları uçaklarına kadar otobüsle götürdük, kırmızı halılarla beraber uçaklarına bindirdik. Burada bizim müvekkilimiz acımasızca darp edildi, kendisi nezarete girdi, darp eden kişiler evlerine gitti, İstanbul’a rahat rahat uçtular, rahat rahat uyudular. Burada dediğimiz gibi, adaletin yerine gelmesini bekliyoruz. Bu aşamada da tutuklamaya itirazlarımızı zaten yaptık, onunla ilgili de inşallah en kısa zamanda güzel sonuçlar alacağız ve bu tutuklamanın uzun olmayacağı kanaatindeyiz.”

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARIN İFADELERİNİN ALINMASILYA ALAKALI TALİMAT YAZILDI

Karşı tarafa bir dava açtınız mı? Çünkü üç oyuncudan bahsettiniz biraz önce.”
“Evet, şu anda zaten kollukta alınan ifadelerde müvekkilimiz, bununla ilgili şikayetçi olduğunu beyan etmişti. Zaten emniyet, Fenerbahçeli bu futbolcuların ifadelerinin alınmasıyla ilgili talimat yazıldığını, İstanbul’a talimat gönderildiğini zaten bize bildirdi. Şu anda onun takipçisiyiz.”

“Peki, taraftarın o günü, planlı bir şekilde sahaya atladığı söyleniyor. Yüzünde de maske olduğu, o grubunda da çok fazla maskeli kişi olduğu, bunu planlı bir şekilde yapıldığı söyleniyor. Siz müvekkilinizle de görüştünüz, bununla ilgili ne söylemek istersiniz?”

PLANLI DEĞİL, DUYGULARINA HAKİM OLAMADI VE ATLADI

“Şimdi müvekkilimle ben görüştüm, müvekkilimi ben zaten daha öncesinden de tanıyorum. Ben taraftar gruplarının da avukatlığını yapıyorum. Müvekkilin dahil olduğu grup zaten yurt dışında faaliyet sürdürmekte. Yaklaşık 40-50 kişi kadar uçakla beraber Trabzon’a geliyorlar, sadece Fenerbahçe maçı için geliyorlar. Zaten bizim taraftarımızın Trabzonspor’a bağlılığını herkes biliyor, dünyanın her yerinden Trabzon’a taraftar geliyor. Zaten geldiklerinde de gün şehirde kalıyorlar, maça topluca hareket ediyorlar. Yani sahaya atlama olayı planlı değil, sahaya atlama planlı olsa, bunlar zaten 40-50 kişilik bir grup, hepsi atlardı. Bu münferit olarak gerçekleşmiş bir hareket. Sadece kendisi o anda duygularına hakim olamamış, sahaya atlamıştır. Herhangi bir farklı şehirden birisi değil, Trabzon’ludur kendisi, Trabzonspor taraftarıdır, farklı bir takım taraftarı da değildir.”

ULTRAS KÜLTÜRÜNDEN DOLAYI MASKE TAKIYORDU

Bu olayda o kadar büyük bir emniyet zaafiyeti vark ki. O anda alınması gerekiyordu. Öyle olmadı orada yere yatırıldıktan sonra tribüne çıkıyor oteline gidiyor. Üzerini değişiyor ve dışarı çıkıyor. Daha sonra ifade vermeye kendisi gidiyor ve orada gözaltına alıyor. Savcı sordu maske neden takıyorsunuz diyor. Maske Ultras kültüründe genel siyah giyerler gözlük şapka ve maske takarlar. Bu oradan gelen bir şey, anormal bir durum değil.

TRABZONSPOR BU SÜREÇTE HEP YANIMIZDAYDI

Başkanımız Ertuğrul Doğan toplantı halindeydik. Sürekli irtibat halindeyiz. Telefonlarımız hiç susmadı sürekli bize destek gösterdiler. Savunmalarımızda da birlikteydik. Kendileri de hem avukat desteği hem maddi manevi olarak destek oldular. Eski kurulu başkanımız Sayın Ali Sürmen Bey de oradaydı. Tutuklanan, göz altında olan, mahkemeye çıkmayı bekleyen taraftarlarımızla beraber konuşma yaptı, her zaman maddi ve manevi destekte bulunacağını, tutuklansın esirgemeyeceğini iletti. Trabzonspor Kulübü, bu süreçte sürekli yanımızdaydı. Bugün de, Trabzon Barosuna bağlı birçok avukat, adliye binasının önünde siyah çelenk bırakma eylemi ve sessiz kalma eylemi yaptık. Adalet istediğimizi, tutuklamaların usulsüz olduğunu belirttik. Sağ olsunlar, katılım da yüksekti. Bu şehir, kenetlendiği zaman bir başka güzel oluyor. Avukatlar bu işin fitilini ateşlemiş oldu. İnşallah bundan sonra da tutuklama kararları kalktıktan sonra adaletin yerini bulacağını düşünüyoruz.”

“Peki son olarak, içeride beş tutuklu var, sizin müvekkiliniz dahil olmak üzere, diğerleriyle birlikte ne zaman serbest bırakılacaklarını düşünüyorsunuz? Bunların bir seçim var çünkü önümüzde, burası mı bekleniyor”

SEÇİMDEN SONRA BEKLENİYOR

“Öngördüğümüz çıkış tarihi, itirazlarımızı verdik. Şu aşamada önümüzde bir seçim süreci var. Zaten PFDK sevklerine baktığımızda da, onlar bile yapılamadı. Gerekçe olarak yoğunluk olduğu, çok fazla sayıda sevk olduğu iddiası oldu. Yani bunlar, bizim akıl süzgecimizden geçirdiğimizde, bizi ikna etmeyen söylemler. Biz, bu seçim süreci geçmeden tutukluluk halinin bitmeyeceği kanaatindeyiz ama seçimden sonra da zaten olması gereken buydu. Müvekkilimizin sağ salim çıkıp yurt dışında yaşıyor zaten, yurt dışına gitmesini planlıyoruz.”

ALMANYA’DA AİLESİ SÜREKLİ TEHDİTLER ALIYOR

“Ha, şunu da belirteyim, yurt dışında da ailesinden beni arayanlar oldu dün ve bugün. Yurt dışında, bayağı ailesi tehditler alıyor, müvekkilimizin oradaki artık Fenerbahçe dernekleri sürekli arıyorlarmış, adresine kadar internet sayfalarında paylaşılıyor. Kız kardeşini, ablasını sürekli rahatsız edici mesajlar atılıyor. Bunları da söylemek istiyorum. Bu da işin bir farklı boyutu. İnşallah kötü bir şey olmadan, zaman geçtikçe bu olaylar unutulur, kapatılır. Bu olay da son olmuş olur.”

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın yankıları devam ediyor. Olaylı derbinin ardından 5 Trabzonsporlu taraftar tutuklanırken bunlardan ön plana çıkan ise sahaya ilk atlayan Maskeli taraftar oldu.

Sahaya ilk atladığı ve maskesi olduğu için kamuoyunun ilgisini çeken Hasan Çetinkaya’yı güvenlik görevlilerin etkisiz hale getirmesine rağmen Fenerbahçeli futbolcuların saldırıları tepki çekmişti.

AİLESİ TEHDİT EDİLİYOR

Güvenliklerin tuttuğu Çetinkaya’ya Fenerbahçeli bazı futbolcular tekme, bazıları yumruk attı. Hatta bir futbolcunun da kramponlarla eline bastığı ileri sürüldü.
Yaşanan bu olayların ardından gözaltın alınarak, tutuklanarak cezaevine gönderilen Çetinkaya’nın yurt dışında yaşayan ailesinin de bazı Fenerbahçeli holiganlar tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

KIZ KARDEŞİNE, ABLASINA RAHATSI EDİCİ MESAJLAR…

Çetinkaya’nın avukatı Miraç Kara, yaptığı açıklamada, ‘”Yurt dışında da ailesinden beni arayanlar oldu. Yurt dışında, ailesi bayağı tehditler alıyor…
Oradaki Fenerbahçe dernekleri sürekli arıyorlarmış, adresine kadar internet sayfalarında paylaşılıyor.
Kız kardeşini, ablasını sürekli rahatsız edici mesajlar atılıyor. Bunları da söylemek istiyorum. Bu da işin bir farklı boyutu. İnşallah kötü bir şey olmadan, zaman geçtikçe bu olaylar unutulur, kapatılır” dedi.

KAYNAK : 61SAAT

İLGİLİ HABERLER

Fenerbahçeli gazeteciden flaş sözler! "Trabzonspor'un elinde görüntüler var"


Tutuklanan taraftarın babası isyan ettiÖnceki Haber

Tutuklanan taraftarın babası isyan etti

Ertuğrul Doğan müjdeyi vermişti! Trabzonspor'a Transfer OluyorSonraki Haber

Ertuğrul Doğan müjdeyi vermişti! Trabzon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar