İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Harran Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı
Stanford Üniversitesi tarafından her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı güncel son liste; bilimsel, teknik ve tıbbi akademik içerik konusunda uzmanlaşmış Plos Biology Dergisinde, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından 4 Ekim 2023 tarihinde yayımlandı.

Stanford Üniversitesi tarafından her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı güncel son liste; bilimsel, teknik ve tıbbi akademik içerik konusunda uzmanlaşmış Plos Biology Dergisinde, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından 4 Ekim 2023 tarihinde yayımlandı.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, Stanford Üniversitesi'nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından çeşitli bilimsel somut kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuluyor. 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki yaklaşık 10,5 milyon bilim insanının sıralanması sonucu ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanlarından oluşan 2023 listesi “World Top % 2 Scientists List” tekrar güncellendi. Liste; nitelikli yayın sayısı, yayınlara yapılan atıflar, h-indeksi, hm-indeksi ve makalenin yayımlandığı derginin etki faktörü (impact factor, IF) gibi uluslararası ölçütler kullanılıyor. Bu ölçütlerin dikkate alınması ile hazırlanan sıralama “Kariyer boyu etki” ve “Yıllık etki” olarak iki kategoride listeleniyor.

“Yıllık etki” kategorisinde dünyanın en etkili bilim insanları listesinde toplam 210 bin 198 bilim insanı yer alıyor. Türkiye’den 1.395 akademisyen sıralamaya girerken Harran Üniversitesinden, 7 Akademisyen de listede yer aldı. Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Hacı Mehmet BAŞKONUŞ, Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Cengiz KAYA ve Prof. Dr. Mehmet ŞENBAYRAM, Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Erhan GÜNEYİSİ ve Doç. Dr. İbrahim Berkan AYDİLEK, Fen-Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Abdullah GÖKTAŞ, Tıp Fakültesinden Doç. Dr. İsmail KOYUNCU’nun yer aldığı liste akademisyenlerin yanında üniversiteler açısından da önemli göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahman Dusak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün birlikte gerçekleştirdikleri Teknokent ziyaretinde konuya ilişkin Konuşan Güllüoğlu; ‘‘Dünyanın en etkili bilim insanları sıralamasında %2’lik dilim içinde yer alan akademisyenlerimizin üniversitemiz adına önemli ve özverili çalışmalar yaptığını’’ belirtirken; ‘‘uluslararası alanda elde edilen bu tür başarıların ülkemiz adına oldukça kıymetli olduğunu ifade etti. Güllüoğlu üniversitenin her yıl giderek artan akademik, sosyal ve kültürel başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ‘‘dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeyi başararak ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi gururlandıran hocalarımızı, tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum’’ dedi. Ziyarette yer alan Dusak ve Beyazgül ise akademisyenlerin başarılarından ötürü memnuniyetlerini dile getirirken dün olduğu gibi bundan sonra da Harran Üniversitesi’nin gelişimine destek vereceklerini vurguladılar. Heyette bulunanlar Harran Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda etkinliğinin artması ile kurumun tanınırlığının artmasında, bu tür başarılı örneklerde olduğu gibi kaliteli akademik çalışmalar ve çıktılarının önemini vurguladılar.

Yaptıkları akademik faaliyetlere gurur kaynağı olan akademisyenlere ilişkin detaylara linkten ulaşabilirsiniz:

elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Bayraklı'nın 5. Anaokulu için Temel AtıldıÖnceki Haber

Bayraklı'nın 5. Anaokulu için Temel Atıl...

Kia, Elektrikli Gelecek Sürecini HızlandırıyorSonraki Haber

Kia, Elektrikli Gelecek Sürecini Hızland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar