İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Harran Üniversitesi, Türkiye ve Dünya Üniversite Sıralamalarında Hızla Yükseliyor.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi, Türkiye ve Dünya Üniversite Sıralamalarında Hızla Yükseliyor.
Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2023 Temmuz raporu yayımlandı. 

Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2023 Temmuz raporu yayımlandı.  

Harran Üniversitesi, son rapordan bu yana Türkiye'deki üniversiteler arasında 4 sıra birden yükselerek 37. sıraya yerleşirken; Dünya üniversiteleri arasında ise 56 sıra birden yükselerek 1863. sıradaki yerini aldı.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yılda iki kez Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları açıklanıyor. 2004 yılından beri her Ocak ve Temmuz ayında güncellenen sıralamada bugün dünya çapında 12 binden fazla üniversite değerlendirilmektedir. Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumları görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden üç boyutta sınıflandırılmakta ve sıralanmaktadır. Sıralamada üniversite web sayfalarına diğer siteler tarafından verilen bağlantılar, en çok atıf alan araştırmacıların atıfları ve en yüksek atıf alan ilk yüzde 10’luk dilimdeki yayınlar dikkate alınmaktadır. 

Harran Üniversitesi, Temmuz ayında açıklanan 2023 Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında, ülkemizdeki 209 üniversite arasından 4 sıra yükselerek 37. sırada, dünya üniversiteleri arasında ise 56 sıra yükselerek 1863. sırada yer aldı. Ayrıca, Avrupa’da yer alan 6.000 üniversite arasında 682. sırada yer alarak birçok üniversiteyi geride bırakmayı başardı. 

Bölgeye ve şehrimize bilimsellik anlamında daha fazla katkı sunma adına Üniversite yönetimi olarak tüm akademisyen ve kurum personellerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU; “Göreve başladığımızda şehrimiz deprem ve sel gibi iki büyük felaketi geçirmişti. Tüm birimlerimizi tek tek ziyaret ederek çalışma arkadaşlarımızı proje çalışmalarına teşvik ettik. Bugün bu teşviklerin meyvelerini almanın mutluluğu içindeyiz. Webometrics 2023 Temmuz Dünya Üniversiteleri Sıralaması son raporuna göre; Türkiye ve Dünya sıralamalarında yükselen başarı grafiği göstererek 2023 Dünya üniversiteleri sıralamasında üniversitemizin daha yüksek bir sırada yer alması, üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını ve saygınlığını arttıran önemli bir gerçektir. Bu güzel başarıda, üniversitemizin görünürlüğüne ve hedeflerine bağlı olarak; bilimsel araştırma, eğitim-öğretim, toplumsal katkı ve kurumsal gelişim konularında görev alan personelimizin büyük bir fedakârlık ve özveriyle yürüttükleri çalışmaları yer almaktadır. Üniversitemizin bu başarısı yeni yüksek hedef ve sorumlulukları da beraberinde getirmektedir.

Bu değerli katkılarından dolayı tüm akademisyenlerimize ve kurum personelimize en içten teşekkürlerimi sunuyor, gelecekte de aynı özveri ve kararlılıkla ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya devam edeceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Harran Üniversitesi’nin 2023 Webometrics Dünya Sıralamalarında aldığı güncel dereceler ise aşağıdaki gibidir:

  • Etki (Görünürlük) Kategorisinde 3.892.
  • Mükemmeliyet Kategorisinde 1.995.  sırada yer aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Konya'dan Bosnalı Öğrencilere DestekÖnceki Haber

Konya'dan Bosnalı Öğrencilere Destek

Galata Köprüsü'nde 1. Etap çalışmaları tamamlandıSonraki Haber

Galata Köprüsü'nde 1. Etap çalışmaları t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar