İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Harran Üniversitesi'nde 17.Mevlid-i Nebi Sempozyumu Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harran Üniversitesi'nde 17.Mevlid-i Nebi Sempozyumu Düzenlendi
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk ’temasıyla ‘17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nun açılışı yapıldı.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk ’temasıyla ‘17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’nun açılışı yapıldı.

İlahiyat Fakültesi tarafından 2005 yılından beri her sene Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çağımızın şartlarına uygun konularda düzenlenen sempozyum programı, Ebru Sanatçısı Doç. Dr. Ömer Sabuncu’nun 17 Geleneksel Ebrû serginin gezilmesiyle başladı.

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda açılışı gerçekleşen sempozyuma, Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü İbrahim Tolan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar, dekanlar, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve misafirler katıldı.

Program, Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okuması ve Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

Sempozyumunda, Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü İbrahim Tolan ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar birer açış konuşması gerçekleştirdiler.

Açış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akpınar tarafından günün anlam ve önemine binaen “Salavât-i Şerîfe” temalı ilahi dinletisi icra edildi.

İngiltere Beyan Eğitim ve Kalkınma Kurumu Genel Direktörü Prof. Dr. Selahaddin Arkadân’ın ‘Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’ konulu sempozyumun açış konferansının ardından sekiz oturumdan oluşan bildiri sunumlarına geçildi.

Birçok ulusal ve uluslararası üniversite ve kurumun katkı sağladığı, yüze yakın bilim insanının bildiri sunduğu 17 Mevlid-i Nebi Sempozyumu, "Değerlendirme ve Kapanış Oturumu" ile sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


MediaMarkt 96. Mağazasını Afyon'da AçıyorÖnceki Haber

MediaMarkt 96. Mağazasını Afyon'da Açıyo...

İngiltere'de 8,5 Yılda Kendini Amorti Eden Yatırım FırsatıSonraki Haber

İngiltere'de 8,5 Yılda Kendini Amorti Ed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar