İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2435

İçişleri Bakanlığı acı haberi duyurdu: Şırnak'ta 3 asker şehit oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanlığı acı haberi duyurdu: Şırnak'ta 3 asker şehit oldu
İçişleri Bakanlığı, Şırnak'taki operasyonda 3 jandarmamızın şehit düştüğünü, 1 güvenlik korucusunun da ağır yaralandığını duyurdu.

Şırnak'tan şehit haberi geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada üç jandarma personeli şehit oldu, bir güvenlik korucusu ağır yaralandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destekli, jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı istihbarata dayalı nokta operasyonunda dün bir teröristin silahıyla etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Mehmetçik Şırnak'ta operasyona çıktı...

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bestler Dereler bölgesi Aksüt kırsalında istihbarata dayalı yapılan nokta operasyonda, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Jandarma SİHA, ATAK helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteği ile JÖH, jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı operasyonun başarılı geçtiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristin sarı torbadaki cesedini de paylaştı.

Soylu: Kaldı 82...

Bakan Soylu, paylaşımına "Kaldı 82... Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesindeki Aksüt kırsalında J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteği, JÖH, jandarma komando ve güvenlik korucularının katılımıyla gerçekleşen operasyonda; 1 terörist etkisiz. Cumhuriyet'imizin 100’üncü yıl dönümünde sınırlarımızın içerisinde bir terörist dahi kalmayacak!" notunu düştü.

Önce Şırnak Valiliği’nden operasyona ilişkin açıklama geldi.

Valilik, bölgede operasyonun sürdüğünü belirtirken, "1 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda 3 ağır yaralımız var.” ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta operasyon

Devam eden operasyon kapsamında, bugün arazi araması sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan silahlı çatışma sonucunda, iki terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda toplam üç terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda iki jandarma personelimiz şehit olmuş, bir güvenlik korucumuz ve bir jandarma personelimiz ağır yaralanmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Ağır yaralı jandarma personeli, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Şehit sayısı üçe yükseldi.


Jeotermal Seranın İlk Ürünleri HaymanalılaraÖnceki Haber

Jeotermal Seranın İlk Ürünleri Haymanalı...

Yekta Kopan ile Yarının Dünyası'nın bu haftaki konuğu Ecem Dilan Köse olduSonraki Haber

Yekta Kopan ile Yarının Dünyası'nın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar