İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2512

İçişleri Bakanlığından 81 ile yeni genelge: O araçlar için harekete geçildi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanlığından 81 ile yeni genelge: O araçlar için harekete geçildi...
İçişleri Bakanlığı trafik güvenliğini ve kamu düzenini tehlikeye atan cadde, sokak ve meydanlardaki, hurda, atıl araçlar için harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il Valiliğine gönderilen genelgeye göre, kara yolunu kullananları uzun süre etkileyecek şekilde park edilmiş, terk edilmiş veya hasara uğramış araç sahiplerinin uyarıya rağmen çekmediği araçları trafikten men edilecek.

Bakanlığın hurda araçlarla ilgili hazırladığı genelgede, cadde, sokak, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarına ya da özel mülkiyete konu yerlere uzun süreli bırakılan; terk edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz hale gelmiş araçların, oluşturdukları görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra patlama ve yanma riski de taşımaları nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğini tehdit edici bir hal aldığı ifade edildi.

TRT Haber'in aktardığı habere göre belediye sınırları içerisinde belirlenmeyen hurda alanı varsa bir an evvel belirlenmesi sağlanacak. Söz konusu araçların niteliklerine göre (hurda ya da terk edilmiş olma durumuna bağlı olarak) belediyelerce belirlenen hurda depo alanları veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak.

Belirlenen hurda alanlarına kaldırılmayan araç trafikten men edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Emre Belözoğlu'ndan Trabzonspor ve şampiyonluk sözleri!Önceki Haber

Emre Belözoğlu'ndan Trabzonspor ve şampi...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişim yaşandı.Sonraki Haber

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişim ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar