İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2325

Nitelikli yayınları ile Ege Üniversitesi Dergileri literatüre önemli katkılar sunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nitelikli yayınları ile Ege Üniversitesi Dergileri literatüre önemli katkılar sunuyor

Yükseköğretim kurumları bünyesinde yayın hayatına devam eden bilimsel dergiler, akademi dünyasında üretilen nitelikli bilginin görünürlüğü, bilinirliği ve dolaşımı konusunda önemli işlev üstlenmeye devam ediyor. Ege Üniversitesinde farklı disiplinler tarafından ayrı ayrı ve multidisipliner anlayışla hazırlanan akademik dergiler, hem araştırma üniversitesi konseptine hem de literatüre nitelikli katkı sunuyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yetkin araştırmacılarımız tarafından hazırlanan nitelikli çalışmalar, dergilerimiz aracılığıyla akademik camia ile buluşuyor” dedi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından kurumsal düzeyde beş yıllık tam akreditasyon ve araştırma üniversitesi etiketi alan Ege Üniversitesi,  bilimsel yayın sayısını artırmaya devam ediyor. Ege Üniversitesinin akademik birimleri tarafından çıkarılan 23 dergi; sosyal bilimlerden temel bilimlere, sağlık bilimlerinden fen ve mühendislik bilimlerine geniş yelpazede yayım hayatına devam ediyor. Literatüre önemli katkılar sunan Ege Üniversitesi dergilerinin, her geçen gün uluslararası endekslerde taranma oranı artıyor.

Ege Üniversitesi tarafından yayımlanan dergilerin bilim dünyasına önemli katkılar sunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Akademik dergiler; bilim dünyasında bilginin dolaşımını sağlayarak, bilimsel gelişmelerin, bilim dünyası tarafından bilinmesinde ve anlaşılmasında kaynak niteliği taşıyor. Pek çok akademik birime sahip olan üniversitemizin farklı disiplinleri tarafından yayınlanan dergiler ile bilim dünyasına önemli katkılar sunuyoruz. Yetkin araştırmacılarımız tarafından hazırlanan nitelikli çalışmalar, bu dergilerimiz aracılığı ile akademik camia ile buluşuyor. Üniversitemiz bünyesinde yayın hayatını sürdüren dergilerin uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak, uluslararası indekslerde dizinlenmesini sağlamak ve etki değerlerini artırmak amacıyla pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Her alanda Ege Üniversitesinin araştırma üniversitesi kimliğini güçlendirmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Farklı disiplinlerden dergiler

Ege Üniversitesinde;  Ege İngiliz ve Amerikan İncelemeleri Dergisi  Interaction,  Tarih İncelemeleri Dergisi,  Sosyoloji Dergisi, Sanat Tarihi Dergisi, Ege Alman Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi,  Ege Coğrafya Dergisi,  Ege Tıp Dergisi,  EÜ Hemşirelik Fakültesi Dergisi,  Ege Eğitim Dergisi, Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi,  Ege Akademik Bakış,  EÜ Ziraat Fakültesi Dergisi,  Su Ürünleri Dergisi, Ege Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi,   Yeni Düşünceler,  Tekstil ve Konfeksiyon,  Ege Stratejik Araştırmalar Dergisi, Türk Dili Edebiyatı ve Araştırmaları Dergisi, Eurasian Journal of Music and Dance Dergisi, Fen Fakültesi Dergisi,  İzmir Araştırmaları Dergisi,   Ege Sosyal Bilimler Dergisi yayım hayatını sürdürüyor.  

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Kahramanmaraş depremlerinin sembolü deprem müzeleri kurulmalıÖnceki Haber

Kahramanmaraş depremlerinin sembolü depr...

Yenişehir Halk Kart'ın Şubat ayı tutarları hesaplara yatırıldıSonraki Haber

Yenişehir Halk Kart'ın Şubat ayı tutarla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar