İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2529

Protel Satış Direktörü Fatih Tenel: “Oteller ve restoranlar için geliştirdiğimiz çözümlerle, sektöre özel sürdürülebilirlik standartlarını yükseltiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Protel Satış Direktörü Fatih Tenel: “Oteller ve restoranlar için geliştirdiğimiz çözümlerle, sektöre özel sürdürülebilirlik standartlarını yükseltiyoruz”
35 yılı aşkın deneyimiyle yiyecek-içecek sektöründeki restoran, kafe, otel, bar, pastane, plaj ve benzeri işletmeler için teknolojik çözümler sunan sektör lideri Protel'in Satış Direktörü Fatih Tenel, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, oteller ve restoranlar için geliştirdikleri çözümlerle, sektöre özel sürdürülebilirlik standartlarını yükselttiklerini belirtiyor.

Otellerde enerji tasarrufu ile restoranlarda özellikle stok takip sistemleriyle sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunduklarını belirten Tenel, restoranların anlık stok takibi yapabilmesi ve stok uyarıları vermesi sebebiyle ürünlerin israf olmadığını, doğru zamanda ürün tedariği yapılabildiğini belirtiyor

Türkiye'nin otelcilik sektörü, hizmet endüstrisi içinde enerji tüketiminin en yoğun olduğu alanlardan biri olarak dikkat çekiyor. Araştırmalara göre, Türkiye hizmet sektörü, sanayi sektöründen sonra en çok elektrik tüketen ikinci sektör konumunda. Özellikle 5 yıldızlı oteller, yıllık ortalama 5 milyon TL civarında enerji tüketim maliyetine sahipken, bu maliyetlerin büyük bir bölümü (%75) elektrikten kaynaklanıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım oranı ise ne yazık ki oldukça düşük seviyelerde.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamalar yapan Protel Satış Direktörü Fatih Tenel, “Enerji tüketimi maliyetlerini düşürmek için alınabilecek önlemler, otellerin operasyonel giderlerini önemli ölçüde azaltabilir. Ancak oteller, genellikle yüzde 70 kapasite altında çalışsalar dahi, ortak alanların sürekli kullanıma hazır olması gerektiği için enerji verimliliği konusunda zorluklar yaşıyor. Yerel yönetimler zaman zaman sağladığı elektrik indirimleriyle destek verse de otellerin yatırım yapacağı kalıcı çözümler, uzun vadede çok daha olumlu sonuçlar vadediyor. Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemleri (HVAC), otellerin toplam enerji ihtiyacının yaklaşık yarısını tüketiyor ve bu sistemler üzerine yapılan modernizasyonlar sayesinde önemli tasarruflar elde edilebiliyor” dedi.

“EOS Thermostat, otelcilik sektöründe bir dönüm noktası”

Protel'in oteller için sürdürülebilir oda çözümleri arasında yer alan EOS Thermostat'ın otel odaları boşken gereksiz enerji tüketiminin önüne geçtiğini söyleyen Tenel, “Sistem, ışıklandırma ve ısınma gibi enerji kullanımlarını uzaktan takip etmeyi ve yönetmeyi mümkün kılıyor. Kullanıcı dostu arayüzüyle hem konforlu bir deneyim sunuyor hem de enerji tasarrufu sağlıyor. EOS Thermostat ile oteller, enerji verimliliğini artırırken çevresel etkilerini de minimuma indiriyorlar. Bu ürün, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için otelcilik sektöründe bir dönüm noktası. Ürün kolay kurulumu ve retrofit uyumluluğu sayesinde, mevcut kablolar kullanılarak hızlıca monte edilebiliyor. EOS Thermostat, 2021 yılında aldığı Red Dot Tasarım Ödülü ile de tasarım kalitesini kanıtlamış durumda. EOS Thermostat sadece enerji tüketimini değil, aynı zamanda otel operasyonlarının genel verimliliğini de artırıyor. Sistem, odalarda bulunan kapı ve hareket sensörleri sayesinde misafir varlığını algılayarak enerji tüketimini otomatik olarak ayarlıyor” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir iş uygulamalarını teşvik ediyor

Şirketin sürdürülebilir iş uygulamalarını da teşvik ettiğinden bahseden Tenel, “Şirketimizde kullandığımız kağıtları geri dönüştürüyor; hareket sensörlü musluklar ve lambalar kullanarak su ve enerji israfını önemli ölçüde azaltıyoruz. Organik atıkları kompost kutularda dönüştürüyor; plastik, pil ve metal gibi atıkları da ülke ekonomisine geri kazandırıyoruz. Ayrıca, sözleşmelerimizi e-imza ile yollayarak ve tüm işlemlerimizi GMU uyumlu cihazlar aracılığıyla dijital olarak vergi dairesine iletiyoruz” dedi.


Spora Tutkuyla Bağlı Bir Küresel Teknoloji Devi; vivoÖnceki Haber

Spora Tutkuyla Bağlı Bir Küresel Teknolo...

Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş: “Lojistik sektörü, Yeşil Mutabakat’ın hedeflerini gerçekleştirmede kilit bir role sahip”Sonraki Haber

Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar