İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Psikolog olmak isteyenlere tavsiyeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Psikolog olmak isteyenlere tavsiyeler
Psikoloji okumak isteyen üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, psikoloji okuyanlara, çiçeği burnunda yeni mezun psikologlara ve psikolog olmayı merak edenlere hitaben altın değerinde tavsiyeler...

Psikoloji okumak isteyen üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, psikoloji okuyanlara, çiçeği burnunda yeni mezun psikologlara ve psikolog olmayı merak edenlere hitaben altın değerinde tavsiyeler...

1. Çoğunlukla doktor zannedileceksiniz.

Psikiyatist ile psikolog ayrımı pek bilinmediğinden pek çok yerde doktor zannedileceksiniz ve size bu yönden çok soru gelecek. İlk başlarda bu ayrımı hep anlatmak isteyeceksiniz, psikiyatristlerin tıp okuduklarını ve doktor olduklarını bu yüzden de ilaç yazma yetkileri olduğunu sizinse psikoloji okuduğunuzu, doktor olmadığınızı ve ilaç yazamadığınızı söyleyeceksiniz. Fakat ne olursa olsun hala insanlar sizi doktor zannetmeye devam edecekler bu yüzden kısaca ilaç yazan değil konuşma doktoru olduğunuzu söyleyin.

2. Her ne alanda çalışırsanız çalışın klinik psikolog zannedileceksiniz.

Psikologların endüstri, eğitim, araştırma vb. Alanlarda da çalışabileceğini hiç kimse bilmeyecek ve tanıştığınız herkes danışanınızı josephine koltuğa yatırıp çocukluğuna indiğinizi düşünecek.

3. Duyacaklarınıza hazır olun

Psikolog olduğunuzu öğrenenler sizin mesai saatinizin olup olmadığına bakmayacak ve bazı dertlerini anlatıp sizden de hap gibi bir tavsiye isteyecek. Bazense “bizde psikolog değiliz ama insan psikolojisinden çok iyi anlarız” denecek ve psikologların insan sarrafı olduğunu düşünenlere denk geleceksiniz. Gerçi benim favorim “beni dinlersen mesleği bırakır erken emekli olursun”cular. Bir denemekte fayda var diyerek meydan okumak en iyisi.

4. Eğitimler

Bazı gereksiz eğitimlere gereksiz para yatırmak isteyeceksiniz ve daha sonra aldığınız eğitimlerin çoğunun iş hayatında sizi öne çıkarmadığını farkedeceksiniz. Amacınız sertifika toplamak değil kendinizi geliştirmek olsun.

5. Hedefinizi iyi belirleyin

Hedefiniz para ve daha çok para olmasın. Sırf para için bu mesleği yapabileceğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Mesleğinizi en iyi şekilde icra etmeyi kendinize amaç bilin emin olunki para her şekilde size gelecektir. Özellikle klinik alanda çalışmayı düşünüyorsanız ilk önceliğiniz karşınızdaki kişilere faydalı olmak olmalı. 1 tanemizin bile yapacağı en ufak hata o danışanın gözünde tüm psikologları karalayacaktır.

6. Yaptığınız işi sevin

Her ne olursa olsun dünyanın en keyifli işlerinden birisi psikolog olmaktır. Hitabetiniz kuvvetliyse ve insanlarla iç içe olmayı seviyorsanız bu iş tam size göre. Şayet sosyal bir insan değilseniz, hem dinlemeyi hem de konuşmayı bilmiyorsanız ve meraklı bir yapıya sahip değilseniz boşuna bu bölümü okumayın. Alacağınız şeyler kısıtlı olacaktır.

Mesleğe başlamadan önce çok şey hayal edip gerçekleşmesini bekleyeceksiniz umuyorum ki her şey hayalleriniz doğrultusunda olur. Olmadığı noktada ise artık ayakları daha yere basan ve tecrübeli bir psikolog olmuş olacaksınız. Her ne olursa olsun mesleğinizi sevin ve saygı gösterin böylelikle daima kazanan siz olacaksınız.

Psikolog Meliha Aysun Kozal 


Trabzonspor'un Yeni Transferi Kadroya AlındıÖnceki Haber

Trabzonspor'un Yeni Transferi Kadroya Al...

Trabzonspor solbek için geri Sayıma geçti!Sonraki Haber

Trabzonspor solbek için geri Sayıma geçt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar