İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Sabancı Üniversitesi “Geleceğe Söz Ver” Burs Fonu Depremzede Öğrencileri Destekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabancı Üniversitesi “Geleceğe Söz Ver” Burs Fonu Depremzede Öğrencileri Destekliyor
Sabancı Üniversitesi “Geleceğe Söz Ver” temasıyla hayata geçirdiği burs programı kapsamında bu yıl büyük bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sabancı Üniversitesi “Geleceğe Söz Ver” temasıyla hayata geçirdiği burs programı kapsamında bu yıl büyük bir etkinlik gerçekleştirdi. Mezunlar Buluşması ile bir arada düzenlenen etkinlikte elde edilen gelirin tamamı Burs Fonuna aktarılarak başta depremzede öğrenciler olmak üzere maddi imkanları yetersiz başarılı öğrencilere burs imkânı sağlanacak.

 

Sabancı Üniversitesi, “Geleceğe Söz Ver” temasıyla hayata geçirdiği burs programı kapsamında Tuzla Kampüsü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan’ın açılış konuşmalarını yaptığı etkinliğe, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında dünyaca ünlü piyanist- besteci Fazıl Say ve sanatçı Serenad Bağcan “Dünya Anne” konserini gerçekleştirdi. 

 

“Amacımız başarılı öğrencilerimizin sayısını artırmak”

 

Etkinlikte konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici şunları söyledi: 

 

“Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden biri olduğumuzu bu sene de kanıtladık. Amacımız başarılı öğrencilerimizin sayısını artırmak ve Sabancı Üniversitesi’ni sadece Türkiye’nin en iyi üniversitesi değil, dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri yapmak. Bu amaçla hem eğitim hem araştırma kalitemizi sürekli yükseltmek zorundayız. Buna paralel olarak dünyanın her ülkesinden alanında uzman öğretim üyelerini kadromuza eklemeye devam ediyoruz. Son 3 sene içinde 58 yeni öğretim üyemizi kadromuza dahil ettik. Bunların 33’ü doğrudan yurtdışından gelerek bize katıldı.”

 

Bu çalışmalara ek olarak girişimcilik konusunda çok önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Leblebici, “Kampüsümüzde yeni bir girişimcilik ve kuluçka merkezini hayata geçiriyoruz. Bu sayede gerek öğrencilerimizin gerekse öğretim üyelerimizin kendi inisiyatifleri ile ortaya çıkaracakları çalışmaların bundan sonra başarılı start-up firmalara dönüşmesi için gerekli ortamı sağlamak istiyoruz. Bu konuda yurtdışındaki başarılı örneklerden ilham alacağız” dedi.

 

Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan ise “Geleceğe Söz Ver” Burs Programı’na ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

 

“Sabancı Üniversitesi olarak gerek başarı gerekse farklı ihtiyaç bursu programlarımızda toplam öğrencilerimizin yaklaşık %55’inin hayatına dokunuyoruz. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz “Geleceğe Söz Ver” burs programı kapsamında da 5 yıl içerisinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile Anadolu’dan üniversitemize katılan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin %20 sini bu fondan yararlandırmayı hedefliyoruz. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrası doğal olarak bu sene önceliğimiz deprem bölgesi oldu. Hali hazırda öğrencimiz olan 3, yeni üniversitemize kaydolan 8 depremzede öğrencimizi bu burs fonu ile destekliyoruz”.

 

Etkinlikte burs programı kapsamında en az bir gencin üniversite hayatları boyunca öğrenim, barınma, nakit ihtiyaç ve yemek desteklerini karşılayan bağışçılara plaketleri takdim edildi.  

 

Gün boyu süren Mezunlar Buluşması etkinliğinde ise çeşitli atölyeler, canlı müzik, 10. ve 20. yıl mezunları için madalya töreni, ‘workshop’lar, mezun & öğrenci & akademisyen network buluşmaları gibi birçok aktivite gerçekleşti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


Kandıra Köy Yollarında Yenileme, Bakım ve OnarımÖnceki Haber

Kandıra Köy Yollarında Yenileme, Bakım v...

Çocuğunuzu Rahim Ağzı Kanserinden Korumak İçin Erkenden Önlem AlınSonraki Haber

Çocuğunuzu Rahim Ağzı Kanserinden Koruma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar