İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2500

Trabzonspor'un Eski Teknik Direktörü Hayatını Kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonspor'un Eski Teknik Direktörü Hayatını Kaybetti
Trabzonspor resmi sosyal medya hesabından unutulmaz Lyon zaferleri ile 1992'de kazanılan Türkiye Kupası'nın mimarlarından Urbain Braems'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Urbain Braems, 87 yaşında vefat etti.

1989-90'da Şenol Güneş'in istifası ve kaleci Jean-Marie Pfaff'in istegi ile Trabzonspor’un başına geçmişti. Braems efsane başkan Mehmet Ali Yılmaz tarafından havalimanında eline verilen kemençe karşılanmıştı.

Trabzonspor Braems zamanında, Lyon’u UEFA Kupasında 2 maçta 8 gol atarak eledi. Ayrıca o dönemde kadrosunda Davor Suker’i bulunduran Dinamo Zagrep'i de kupanın dışına itmişti.

Braems, Türkiye’deki ilk maçlarından birinde o gün 3 gol atıp 1 gol pası veren Başbakan Lemi'yi taraftara alkışlatmak için oyunun 85’nci dakikada oyundan aldı. Taraftar bu jeste uzak olduğu için yedek kulübesine pet şişe attı. Belçikalı teknik adam bunun Avrupa'da yaygın bir uygulama olduğunu anlattı. Taraftarlarla barıştı.

Trabzonspor'dan yapılan açıklama...

'Kulübümüzde 1989-90 ve 1991-92 sezonlarında Teknik Direktörlük görevinde bulunan, unutulmaz Lyon zaferleri ile 29 Nisan 1992'de kazandığımız Türkiye Kupası'nın mimarı Urbain Braems'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun…'

Anahtar Kelimeler:
Şenol Güneş'ten sert sözler 'Trabzon'da vatan haini ilan edildim'Önceki Haber

Şenol Güneş'ten sert sözler 'Trabzon'da...

Saatler önce nikah kıyan genç çiftin acı sonuSonraki Haber

Saatler önce nikah kıyan genç çiftin acı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar