İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2388

Türk Eğitim Vakfı Bağışçısı, Türk Sanat Müziği Bilimcisi Ahmet Adnan Saygun Mezarı Başında Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Eğitim Vakfı Bağışçısı, Türk Sanat Müziği Bilimcisi Ahmet Adnan Saygun Mezarı Başında Anıldı

Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, Türk sanat müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun, ölümünün 32. yıldönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında Türk Eğitim Vakfı (TEV) yönetimi, bursiyerleri, yakınları ve sanatçı dostları tarafından anıldı.

Türk Müziği bilimcisi, eğitimci, müzikolog, Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, Türk Beşleri arasında yer alan, klasik batı müziği formunda önemli yapıtlara imza atmış Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’un anma töreni, 6 Ocak Cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabirleri başında gerçekleşti. Tüm mal varlıklarını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Saygun çiftinin anma törenine, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Saygun’un yakınları ve sanatçı dostları da katıldı. 

Bağışlarıyla yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan Ahmet Adnan Saygun ve eşi merhume Nilüfer Saygun’un anıldığı törende konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın şunları söyledi: “Vakfımızın Mütevelliler Heyeti Üyeliğini de yapmış Ahmet Adnan Saygun ve kıymetli eşi mal varlıklarını vakfımıza emanet ederek gençlerimizin yoluna ışık oldu. Bağışçımız merhum Ahmet Adnan Saygun’un adına verilen burs fonundan bugüne kadar yüzlerce gence eğitim bursu sağladık. 2022-2023 eğitim döneminde 16 öğrencimiz daha bu burstan faydalanacak. Gençlerimize verdiğimiz eğitim desteği ile değerli bağışçımızın adını sonsuzluğa taşımaya devam edeceğiz. Nur içinde yatsınlar.”

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Muğla'da Su Ürünleri Avcılığı Havadan DenetleniyorÖnceki Haber

Muğla'da Su Ürünleri Avcılığı Havadan De...

Güzel Oyuncu Buse Orcan “ Annem Doktor Olduğu İçin Hastanede Çok Zamanım Geçti”Sonraki Haber

Güzel Oyuncu Buse Orcan “ Annem Doktor O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar