İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Genç: KKTC Türk Milletinin Değeridir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Genç: KKTC Türk Milletinin Değeridir
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, KKTC’nin Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının varlığını ve bağımsızlığını korumak için verdiği mücadelenin bir sembolü olduğunu belirtti.

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç , KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Genç, mesajında, KKTC 'nin, Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının varlığını ve bağımsızlığını korumak için verdiği amansız mücadelenin bir sembolü olduğunu belirtti.

KKTC'nin, 40 yıldır Kıbrıs Türk halkının özgür ve egemen bir şekilde yaşayabilmesi için verdiği mücadelenin destansı bir başarı olduğunu vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

“KKTC'nin kuruluşu, Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktasıdır. KKTC, Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta varlığını ve bağımsızlığını korumak için verdiği amansız mücadelenin bir sembolüdür. KKTC 40 yıldır Kıbrıs Türk halkının özgür ve egemen bir şekilde yaşayabilmesi için verdiği mücadelenin destansı bir başarısıdır. KKTC Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının ortak değeridir. KKTC'nin varlığını ve egemenliğini korumak, Türk milletinin ve Kıbrıs Türk halkının ortak sorumluluğudur. Bu vesileyle, KKTC'nin kuruluşunun 40. yıl dönümünü kutluyor, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başta olmak üzere, KKTC'nin varlığının ve egemenliğinin korunması için mücadele veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Osman Genç mesajında ayrıca, KKTC'nin uluslararası alanda daha fazla tanınması ve kabul görmesi için Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu olarak her türlü desteği vereceklerini de vurguladı.


Trabzon Şehri Cenazeye Akın EttiÖnceki Haber

Trabzon Şehri Cenazeye Akın Etti

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinden Ata’ya Saygı YürüyüşüSonraki Haber

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinden A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar