İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinden Ata’ya Saygı Yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinden Ata’ya Saygı Yürüyüşü
Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinlik, Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu önünden başladı. Öğrencilerden 50 kişilik bir grup Akçakale Mahallesi’nde yer alan Akçakale Mahallesi Kalesi’ne doğru hareket ederek burada Türk bayrağı önünde saygı duruşunda bulundular.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan BESYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü nedeniyle yüksekokulumuz tarafından saygı ve minnetimizi göstermek amacıyla yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Üniversitemiz BESYO önünden başlayan yürüyüşümüze 50 öğrencimiz katılım gösterdi. Öğrencilerimizin her birisine bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Atatürk’ü anlamak, fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak ona karşı duyduğumuz saygı ve minnetin göstergesi olacaktır” diye konuştu.

Öğrencilerimizi bu anlamlı etkinlikten dolayı kutlayan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “10 Kasım, Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gündür fakat Mustafa Kemal’in fikirleri ve mücadelesi hala yaşamaktadır. Ülkemizin 100’üncü yıldönümünde vatanına ve milletine bağlı, Atasına karşı vefa duygusu içerisinde bir neslin yetiştiğini görmek bizleri hayli mutlu etmiştir. Bu vesileyle de ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına gerçekleştirilen saygı yürüyüşüne katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Genç: KKTC Türk Milletinin DeğeridirÖnceki Haber

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başk...

50.000 TL maaşla çalışacak işçi aranıyorSonraki Haber

50.000 TL maaşla çalışacak işçi aranıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar