İstanbul
DOLAR32
EURO35
ALTIN2295

Başkan Özçelik Rize’de Uyuşturucu Kullanımına Dikkat Çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Özçelik Rize’de Uyuşturucu Kullanımına Dikkat Çekti
Büyük Birlik Partisi Rize il başkanı Ensar Özçelik, uyuşturucu kullanımı konusunda açıklamalarda bulundu. Özçelik, yetkililerden acil önlem alınmasını istedi.

Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

”Büyük Birlik Partisi Rize olarak toplumdan aldığımız istek, talep ve şikayetleri dinlemeyi aynı zamanda hepimizi ilgilendiren konuları paylaşmayı görev olarak kabul eden bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz.

YENİ NESİL UYUŞTURUCU “LYRİCA”

Keyif verici olarak kullanılan, endişeyi ortadan kaldıran, halüsinasyon görmeye sebep olan, kendisini güçlü hisseden, özgüveni tavan yapan ve aşırı dozda ölüme sebebiyet veren bir ilaç olarak kullanılıyor.

GENÇLER ARASINDA HIZLA YAYGINLAŞIYOR

RİZE ‘de gençlerin bazı ilaçları kafa yapması için kullandığına dair şikayetler artınca konu hakkında bilgilendirmek istedik. İçerisinde ” PREGABALİN ve GABAPENTİN” etkin madde olarak etki ediyor. Bu tür maddeleri içeren ilaçlar gençleri zehirliyor. Yeşil reçete ile satılıyor. Kullanımı ucuz ve kolay olması nedeniyle hızlıca yaygınlaşıyor.

NÖROLOJİ, FİZİK VE BEYİN CERRAHI YAZABİLİYOR

Bu bölümdeki uzmanların yeşil reçete ile yazdıkları bu tür ilaçları kullanan kişiler takip etmeli. Hekimler bu konuda taciz ediliyor. 20 yıl görev yapan doktorun “morfin için bu kadar taciz edilmedim” söylemesi ne kadar ciddi bir tehlike olduğunu gösteriyor. Eczacılar tehdit ve şiddete maruz kalıyor.

AİLE OLARAK ÇOCUKLARIMIZI SÜREKLİ TAKİP ETMEK GEREKİYOR

Bu tür maddeleri kullanan gençleri kurtarmak için ilişkilerimize daha çok önem vermeli, aile olarak bağlarımızı daha çok kuvvetlendirmeliyiz. Anne baba olarak çocuklarımızın arkadaş çevresini tanımalı, ergenlik çağındaki durumunu iyi analiz etmeliyiz.Psikolojik durumlarını sürekli takip etmeliyiz. Bu tür ilaçları yasal olmayan şekilde satan yada sattıran kişilerede en ağır cezalar verilmesini istiyoruz.

Büyük Birlik Partisi Rize olarak daima aziz milletimizin sesi olmaya gayret ediyoruz.”


Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Zerdeci’den teşekkür mesajıÖnceki Haber

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Ze...

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklamasıSonraki Haber

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar