İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Emeklilerin Bayram ikramiyesi Ödemeler erkene çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emeklilerin Bayram ikramiyesi Ödemeler erkene çekildi
Emeklilerin Bayram ikramiyesi bu sıralamaya göre yatacak ‘Ödemeler erkene çekildi

Bu yıl emekli vatandaşlara verilecek ikramiyelerin 3 bin TL'ye yükseltilmesi, TBMM'deki komisyon tarafından onaylanmış ve ödeme takvimi merak konusu olmuştu. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bir defaya mahsus ödenen ikramiyeler, bu yıl 1000 TL artışla 3 bin liraya çıkarılmıştı. Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçen düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Bazı ekonomistler, ikramiye ödemelerinin 5 bin TL'ye çıkarılmasının ve Meclis Genel Kurulu'ndan bu şekilde geçmesinin olası olduğunu belirtirken, 16 milyonun üzerindeki emekliye yapılacak ikramiye ödemelerinin hangi tarihlerde gerçekleşeceği belli oldu.

ÖDEMELER ERKENE ÇEKİLDİ

Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan'a denk gelmesi sebebiyle ödemelerin 1-9 Nisan tarihleri arasına yoğunlaşması bekleniyordu. Ancak, emeklilerin beklediğinden düşük maaş zammı ve ikramiye artışları nedeniyle hükümetin aldığı düşük puanlar ve emekli kesiminin tepkisi, ödemelerin erkene çekilmesine sebep oldu.

31 Mart'taki yerel seçimler öncesi, hükümet emekli kesimini memnun etmek ve sandığa bu desteği alarak gitmek istiyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ BU SIRALAMA GÖRE YATIRILACAK

Şu anda resmi bir açıklama olmamakla birlikte, emeklilerin sayısının fazla olması nedeniyle ödemelerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kademeli olarak yapılması bekleniyor. Bu doğrultuda, 31 Mart'ın pazar gününe denk gelmesi, ikramiye ödemelerinin 22-29 Mart tarihleri arasında yapılacağı tahmin ediliyor. Ödemelerin öncelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılması, ardından Emekli Sandığı için gerçekleştirilmesi bekleniyor.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Taşla kafatası kıran adamı Trabzonspor istemiş!Önceki Haber

Taşla kafatası kıran adamı Trabzonspor i...

Hesaplarınızı kontrol edinSonraki Haber

Hesaplarınızı kontrol edin

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar