İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

Türk Eğitim Vakfı, Radyo Reklamcılığının Önderlerinden, Bağışçısı Türkan Sedefoğlu'nu Kabri Başında Andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Eğitim Vakfı, Radyo Reklamcılığının Önderlerinden, Bağışçısı Türkan Sedefoğlu'nu Kabri Başında Andı

Türkiye’deki radyo reklamcılığının öncülerinden biri olan ve tüm malvarlığını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Türkan Sedefoğlu vefatının 32. yılında, en büyük bağışçılarından biri olduğu TEV tarafından Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Radyo reklamcılığının önderlerinden Türkan Sedefoğlu, vefatının 32. yıl dönümünde Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, Sedefoğlu’nun tüm mal varlığını bağışladığı TEV’in Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Sedefoğlu’nun yakınları ve dostları da katıldı. 

Anma töreninde konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın şunları söyledi: “Çocuklara muazzam bir sevgi besleyen Türkan Sedefoğlu’nun en büyük hayallerinden biri adına okul yaptırılması ve bu okulda binlerce çocuğun eğitim görmesiydi. İstanbul Çengelköy’de, 24 derslikli Türk Eğitim Vakfı Türkan Sedefoğlu İlkokulu ve yüksek potansiyelli, başarılı gençlerimizin eğitim gördüğü TEVİTÖL’deki öğrenci yatakhanesi yine Türkan Sedefoğlu’nun bağışlarıyla var oldu. TEV’in en büyük bağışçılarından biri olan Türkan Sedefoğlu, bugüne kadar adına verilmiş 17 bin 900’ün üzerinde bursla öğrencilerimizin eğitim hayatına devam etmesini sağladı. Cumhuriyet tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Türkan Sedefoğlu, adına verilen burslarla gençlerimizin geleceğini aydınlatırken, başarılarıyla hepimize ilham olmaya devam edecek. Kendisine minnettarız, huzur içinde uyusun.” 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Başkan Büyükakın: Savunma sanayisi ne kadar önemliyse, tarımsal üretim de o kadar önemlidirÖnceki Haber

Başkan Büyükakın: Savunma sanayisi ne ka...

Haliç Ünivdersitesi, Çeyrek Asırlık Yolculuğunu Kutluyor!Sonraki Haber

Haliç Ünivdersitesi, Çeyrek Asırlık Yolc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar