İstanbul
DOLAR32
EURO34
ALTIN2438

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak
Sosyal Güvenlik Uzmanı, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyi seviyesine geleceğini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyi seviyesine geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik yüzde 5 ek zam müjdesi açıklayarak en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkacağını duyurdu. Milyonlarca emekli, ek zammın hesaplarına yatmasını beklerken, iktidarın seçimler öncesinde en düşük emekli maaşına ek zam yapılacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

EMEKLİDEN TEPKİ BÜYÜK

Milyonlarca emeklinin ek zam düzenlemesinde en düşük emekli aylığının 10 bin TL’de kalmasına tepki gösteriyor. Bu nedenle artan tepkiler sonrası emekli aylıkların bazı formüller kulislerde konuşuluyor. Sözcü TV yayınına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete’nin en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine kadar çekilmesine yönelik açıklamada bulundu.

ETE: SEYYANEN ZAM VERİLMELİ

Dilek Ete, Emekli aylıklarının baştan sona gözden geçirilmesi gerektiğini belirtirken, 2008'de yürürlüğe giren 5510 sayılı kanunun getirdiği düzenlemeden dolayı emekli maaşlarında bir dengesizliğin olduğunu aktardı.

Ete, “Eğer emeklilere bir düzenleme yapılacaksa, 2000 öncesindeki emeklilere yapılan intibak gibi, 2000 sonrasındaki emeklilere de bir intibak, bir seyyanen zam verilmeli. Temmuz ayına kadar tüm emeklilere ayrım yapılmadan seyyanen zam yapılması gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da gerekli adımları atacağını düşünüyorum" dedi.

“EN DÜŞÜK AYLIKLARI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRECEKLER”

Ete, geçen sene mart seçimleri öncesinde en düşük aylığı 7500 TL'ye kadar yükseltildiğini belirtti.

Ete, “En düşük aylığı asgari ücret seviyesine getirecekler. Cumhurbaşkanımız, 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' açıklamasını yaptı. Bu düzenlemeyi nasıl hayata geçirecekleri konusunda bir bilgiye sahip değilim, ancak belediye başkan adayları seçim öncesi emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini dile getiriyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme bekleniyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Trabzonspor'dan yılın bombası!Önceki Haber

Trabzonspor'dan yılın bombası!

Mutlu Haber Premier Lig'den geldi!Sonraki Haber

Mutlu Haber Premier Lig'den geldi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar